Dawn of the Dead (1978)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
De döda har börjat invadera världen och de kommer inte i fredligt syfte. Mänsklighetens överlevnad är hotad och en grupp människor hittar sin tillflyktsort i ett övergivet shoppingcentrum.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Wugllabang
Har svårt att tro att 12 minuter skulle kunna ändra min uppfattning något större, men om jag någonsin ser om denna så ska jag absolut se den längre versionen :)
grillchirre
Eden Lake är lite av ett mästerverk, jag satt som på nålar under den och den lyckades även uppröra, pulsen ökade. Det är inte många filmer som lyckas med det.

Angående Dawn of the Dead, så är jag rätt säker på att det var theatrical version som du såg. Själv föredrar jag versionen som är 2timmar 19minuter, minns inte exakt vad som skiljer dem åt då det var flera år sedan jag såg dem, men så är det.

Tvivlar dock på att du kommer ändra uppfattning om du skulle se den längre varianten nu när du endast gav den en tvåa ;)
Wugllabang
Jag såg den version som var 2 timmar och 7 minuter, vet inte den officiella benämningen på just den klippningen och versionen. Alltså, jag brukar uppskatta gore-filmer och speciellt sådana som brukar våga ta sig själva på allvar och inte göra en parodi av det hela, men denna tyckte jag mest var slätstruken och platt. Annars så älskar jag ju t.ex Braindead och Eden Lake, dom filmerna fann jag bara mer engagerande och gripande helt enkelt.
Visa fler (4)

Relaterade filmer