Dance Flick 2009

Action Komedi
USA
82 MIN
Engelska
Dance Flick poster

Synopsis

Streetdansaren Thomas Uncles, som kommer från fel sida av järnvägsspåren, förenas i sin passion till dansen med den vackra Megan White. Tillsammans försöker de vinna danstävlingen med stort D.
Ditt betyg
1.7 av 87 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Dance Flick
Biopremiär
21 augusti 2009
DVD-premiär
10 februari 2010
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
United International Pictures
Ålder
7 år
Längd

Recensent

Lisa Olsson

18 augusti 2009 | 18:01

Skrattfattig parodi

Humorfamiljen Wayans som gav oss "Scary Movie" och "White Chicks" har nu gett sig in i dansträsket med parodin "Dance Flick". Tyvärr är resultatet inte alls lyckat och referenserna till kända dansfilmer faller platt.

Huvudpersonen Megan har alltid dansat och vill komma in på den fina dansskolan Juilliard men när hennes mamma dör i en tragisk bilolycka, förorsakad av bland annat Lindsay Lohan och Halle Berry, ger hon upp sin dröm. Det vill säga tills hon möter kärleken och streetdansaren Thomas som får henne att börja dansa igen. Tillsammans ska de vinna en danstävling så att Thomas kan betala de 5000 dollar som han är skyldig gangsterbossen Sugar Bear.

Det är grundstoryn i "Dance Flick" men det finns ingenting i filmen som hänger ihop. Kanske är det för mycket begärt med en röd tråd i en parodi men något mer än scener staplade på varandra behövs. Nu känns det som att filmens enda mål och mening är att ha med så många referenser som möjligt till andra filmer utan att tänka på om det är roligt eller inte.

Dansscenen i "Little Miss Sunshine" när lilla Olive gör rätt så obscena rörelser till låten "Superfreak" har inte riktigt samma charm när den bara kopieras rakt av. "Dance Flick" kör också publikfrieri när den driver med världens mest populära tonårsfilm just nu, "Twilight", vilket den säkert kan få lite pluspoäng för.

Finns det något som är bra med filmen? Ja nog fnissade jag till några gånger men jag tycker inte att det ska dröja 20 minuter mellan skratten för en film som utger sig för att vara en hysterisk komedi. Vissa av dansscenerna är lite roliga och musiken är svängig men annars finns det inte mycket som är bra med "Dance Flick".

Den som gillar utmaningar kan dock gå och se filmen med massa kompisar och tävla om vem som hittar flest filmer som den refererar till. För det finns gott om dem, över 25 stycken närmare bestämt. Förutom de redan nämnda så finns självklart några av de mest kända dansfilmerna med som till exempel "Fame", fast i den här versionen är det vilsna tonårskillen Jack som istället sjunger "Gay! I will be gay forever". Från "Hairspray" dyker huvudpersonen Tracy upp men här har hon bytt efternamn till Transfat med anspelning på hennes rätt rejäla kroppsomfång. Till och med Paris Hiltons ökända sexfilm flashar förbi i "Dance Flick". Men det här var bara några av dem, resten får ni hitta själva.

Själv blev jag lite glad för att den superfeta karaktären Sugar Bear fick mig att tänka på hiphop-filmen "CB4" med Chris Rock. Det är vad jag kallar en rolig parodi till skillnad från "Dance Flick" som är mer kvantitet än kvalitet - de har klämt in så mycket som möjligt utan att tänka till.

| 18 augusti 2009 18:01 |