Country Strong 2011

Drama Musik
USA
112 MIN
Engelska
Country Strong poster

Synopsis

En ung och lovande singer-songwriter träffar en countrystjärna på dekis. De ger sig ut på turné för att rädda hennes karriär, under ledning av hennes make tillika manager samt en skönhetsdrottning som sadlat om till sångerska. Mellan spelningarna tvingas de ta itu med både romantiskt trassel och gamla synder.
Ditt betyg
2.7 av 68 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Fredrik Adolvsson

16 augusti 2011 | 23:01

Inga överraskningar

Hörde jag rätt? Beau är ointresserad av att skriva deppiga låtar, och hans ansikte på scen vittnar definitivt inte om någon större sorg, men av en tidning beskrivs han ändå som den näste Townes van Zandt? Bara där har vi ett trovärdighetsproblem som riskerar stjälpa hela lasset.

Hela filmen lider inte samma problem, åtminstone inget övertydligt för en som saknar seriös koll på countryscenen och/eller musikbranschen. Faktum är att det överlag saknas stora problem, något som inte nödvändigtvis borgar för en överdrivet positiv recension.

Historien är, som sig bör av en riktigt countryberättelse, inte en särdeles lycklig sådan. Countrystjärnan Kelly Canter har levt ett hårt liv, kantat med olyckliga händelser och ofta orsakat av alkohol, och hennes stjärna faller allt snabbare. I ett sista försök att rädda karriären efter ännu en rehabrunda, teamas hon upp med två unga artister på väg uppåt, men trots allt som står på spel går inte vägen framåt mycket smidigare än den hon redan vandrat.

Den ene av de två unga är Beau, tidigare nämnda antidepp, spelad av Garret Hedlund, som jag gillade i "Tron: Legacy", och som gör ett bra jobb här, även om han utspel på scenen (som snarare är att skylla på manus/regi) inte känns speciellt äkta. Den andra heter Chiles och är en kvinnlig före detta skönhetsdrottning som spelas av Leighton Meester ("The Roommate", "Gossip Girl"), och henne gillar jag inte alls. Skådespelerskan, vill säga, för även om hennes karaktär är accebtabel har jag svårt att känna någon större trovärdighet i Leightons engagemang.

Trovärdigheten är större hos Gwyneth Paltrows Kelly Canter, att en dylik skådespelerska med viss glamorös hollywoodimage lyckas/är villig till att skita ner sig (mer inuti än ytligt) hör inte till vanligheterna men Paltrow har talang nog att fixa det.

Tyvärr innebär inte dessa (till stora delen) positiva intryck att hela filmen fungerar. För "Country Strong" är långt ifrån en usel film, den har en hel del bra delar och scener, och det finns en historia som borde kunna ta oss någonstans oväntat.

Det gör den inte. Det tar oss ungefär till den plats man kan vänta sig, och den gör det utan att överraska, och den gör det utan något engagemang. Som många gånger förr är det svårt att peka på exakt varför men jag gissar att man hade kommit långt med att våga göra lite mer spännande val i historien och att klippa den ("Country Strong" är ändå för lång som den är) tajtare.

| 16 augusti 2011 23:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Country Strong
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu