Confessions 2010

Drama
Japan
106 MIN
Japanska
Confessions poster

Synopsis

En lärarinna avslöjar inför sin klass att hon misstänker två elever för hennes dotters död, varefter en bekännelsekedja utlöses som successivt röjer mördarnas identiteter. Men lärarinnan vill hämnas – här och nu.
Ditt betyg
3.3 av 22 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Kokuhaku
Språk
Japanska
Land
Japan
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

25 november 2010 | 11:47

Starkt men Hollywoodskadat

Hämnd är ett välanvänt tema i asiatisk film och den här gången är det en japansk skollärarinna som ska hämnas på två elever som mördat hennes dotter. Det är tungt, brutalt och gripande men dessvärre är själva hantverket väl pretentiöst och känns en aning amerikaniserat.

Lärarinnan Yuko (Takako Matsu) berättar för sin stökiga skolklass av högljudda tonåringar att hon har sagt upp sig. Hon avslöjar också att hennes 4-åriga dotter dödats och att de ansvariga är två elever i klassen. En långsam, välplanerad hämnd tar sin början och de två skyldiga tvingas brottas med hiskeliga känslomässiga demoner allteftersom de lär sig en läxa.

Japans Oscarbidrag för 2011 är en läckert sadistisk och iskall feelbadfilm med ett slagkraftigt budskap, gripande karaktärsöden och gott om twistar. Ungdomarna målas upp som manipulerande, egoistiska monster samtidigt som de egentligen är naiva, missförstådda barn antingen överbeskyddade eller glömda av sin omgivning.

Filmen svävar galant mellan vackert drama och skrämmande psykologisk thriller men tyvärr dras helheten ner av ett Hollywoodskadat estetiskt hantverk. Det klipps frenetiskt och hoppas mellan sekvenser likt en musikvideo och titt som tätt slängs amerikanska indiepoplåtar in i misslyckade försök att förstärka (på fel språk) redan uppenbara känslor. Synd på så rar ärta.

| 25 november 2010 11:47 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Confessions
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu