Cemetery Junction 2010

Drama Komedi
Storbritannien
95 MIN
Engelska
Cemetery Junction poster

Synopsis

En komedi som utspelar sig på 70-talet och handlar om tre män som desperat vill lämna sin hemstad.
Ditt betyg
3.3 av 87 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Cemetery Junction
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

23 november 2010 | 17:09

En skön bioupplevelse

Freddie växer upp på 70-talet i brittiska Cemetery Junction, ett  område som är bland landets värsta och där de flesta unga män är glada om de får ett jobb på fabriken. Men Freddie vill mer och börjar sälja livförsäkringar åt rika Mr Kendrick (Ralph Fiennes). En dag dyker den gamla kärleken Julie (Felicity Jones, Northanger Abbey) från skoltiden upp på kontoret, nu förlovad med firmans stjärnförsäljare.

Samtidigt är Freddies två bästa kompisar, Bruce och Snork, riktiga losers. Bruce avreagerar sin besvikelse över att mamman drog med att ständigt hamna i slagsmål medan Snork är helt hopplös med brudarna, eller "få muff" som de själva säger. Framtiden ser utstakad ut för alla inblandade.

Det är ett finmejslat brittiskt drama vi får här. Ett stort mått humor finns förstås med men framför allt är det grå diskbänksrealism (förutom att 70-talets "ghetto" ser mycket pittoreskt ut om man jämför med hur det skulle gestaltats idag). Karaktärerna är skrivna med kärlek och det går inte att missa alla undertoner som snyggt byggts in - som Mrs Kendricks (Emily Watsons) ihålighet eller makens kyla. Übersöta Felicity Jones charm kommer man heller inte undan.

Berättelsen är väldigt enkel utan några galna vändningar, och det är häri charmen ligger. Att Ricky Gervais ligger bakom känns skönt, för att han upprättelse efter icke-roliga "Invention of Lying". Som Freddies pappa går hans humor ibland lite över vad som passar för den här typen av film, men oftast håller han sig på rätt sida.

| 23 november 2010 17:09 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Cemetery Junction
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu