Cemetery Junction (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En komedi som utspelar sig på 70-talet och handlar om tre män som desperat vill lämna sin hemstad.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: CEMETERY JUNCTION

En skön bioupplevelse

Freddie växer upp på 70-talet i brittiska Cemetery Junction, ett  område som är bland landets värsta och där de flesta unga män är glada om de får ett jobb på fabriken. Men Freddie vill mer och börjar sälja livförsäkringar åt rika Mr Kendrick (Ralph Fiennes). En dag dyker den gamla kärleken Julie (Felicity Jones, Northanger Abbey) från skoltiden upp på kontoret, nu förlovad med firmans stjärnförsäljare.

Samtidigt är Freddies två bästa kompisar, Bruce och Snork, riktiga losers. Bruce avreagerar sin besvikelse över att mamman drog med att ständigt hamna i slagsmål medan Snork är helt hopplös med brudarna, eller "få muff" som de själva säger. Framtiden ser utstakad ut för alla inblandade.

Det är ett finmejslat brittiskt drama vi får här. Ett stort mått humor finns förstås med men framför allt är det grå diskbänksrealism (förutom att 70-talets "ghetto" ser mycket pittoreskt ut om man jämför med hur det skulle gestaltats idag). Karaktärerna är skrivna med kärlek och det går inte att missa alla undertoner som snyggt byggts in - som Mrs Kendricks (Emily Watsons) ihålighet eller makens kyla. Übersöta Felicity Jones charm kommer man heller inte undan.

Berättelsen är väldigt enkel utan några galna vändningar, och det är häri charmen ligger. Att Ricky Gervais ligger bakom känns skönt, för att han upprättelse efter icke-roliga "Invention of Lying". Som Freddies pappa går hans humor ibland lite över vad som passar för den här typen av film, men oftast håller han sig på rätt sida.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
3242-0
Wow.
Helt överraskad.
Enligt trailern (som jag annars aldrig kollar på grund av feta spoilers) så fick jag uppfattningen av ett tungt drama med inslag av någon rolig scen. Oj vad fel jag hade. Filmen är en tankeställare där man funderar på vad man egentligen ska göra med sitt liv. Låter tungt? Javisst. Men med Ricky Gervais (från The Office) blir det här riktigt roligt - och berörande!
Rekommenderas varmt.

4 av 5.
William
blev positivt överraskad över denna film. Härligt att se lite nya ansikten som gör bra rollprestationer.
Visa fler (3)

Veckans populära filmer

Visa fler