Buck (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Buck Brannaman heter mannen som kan tala med hästar, tillika mannen som Robert Redford gjort odödlig i filmen "Mannen som kunde tala med hästar".

Nuförtiden spenderar kåbojsaren Buck sin tid med att hålla föreläsningar för ägare till nerviga springare. Meehls dokumentär är en finkänslig skildring av en man som inte bara läker djur utan även dess ägare.
Visa hela synopsis
Regissör
Huvudrollsinnehavare
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BUCK

Unik film om överlevare
#SFF11 - I ”Buck” möter vi verklighetens ”Mannen som kunde tala med hästar”. Buck Brannaman reser runt i USA nio månader om året för att lära människor hur man handskas med hästar. Eller som han uttrycker det ”Jag lär inte människorna att hantera sina hästproblem, jag lär hästarna att hantera sina människoproblem”.

Buck är en överlevare, en person som det kunde ha gått snett för men som istället har bestämt sig för att hans våldsamma uppväxt inte ska få förstöra resten av hans liv. Snabbt förstår man att han har använt hästarna som terapi. Han ser dem som det lilla barn han själv var och den empati han känner ger hästarna ett lugn som ingen annan kan ge.

”Buck” är en mästerlig film om en unik person som har lyckats vända något ont till något gott. En karaktär med mycket humor och stor kärlek till djuren. Han blir den person för hästarna som han själv hade behövt som liten plågad pojke. 

Filmen är oerhört vacker, både rent fotomässigt men även på ett känslomässigt plan. Och det spelar ingen roll om man är hästintresserad eller inte, ”Buck” bör man se. Missa alltså inte!

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
16038
Hur får man tag i filmen?
David Brent
Fantastisk människa med lika fantastiska värderingar. Buck är en stor personlighet vilket denna dokumentär visar. Svag fyra i betyg!

Veckans populära filmer

Visa fler