Buck 2012

Dokumentär
USA
88 MIN
Buck poster

Synopsis

Buck Brannaman heter mannen som kan tala med hästar, tillika mannen som Robert Redford gjort odödlig i filmen "Mannen som kunde tala med hästar".

Nuförtiden spenderar kåbojsaren Buck sin tid med att hålla föreläsningar för ägare till nerviga springare. Meehls dokumentär är en finkänslig skildring av en man som inte bara läker djur utan även dess ägare.
Ditt betyg
3.2 av 50 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Buck
DVD-premiär
8 oktober 2014
Land
USA
Distributör
Njutafilms
Längd

Recensent

Lisa Olsson

14 november 2011 | 18:01

Unik film om överlevare

#SFF11 - I ”Buck” möter vi verklighetens ”Mannen som kunde tala med hästar”. Buck Brannaman reser runt i USA nio månader om året för att lära människor hur man handskas med hästar. Eller som han uttrycker det ”Jag lär inte människorna att hantera sina hästproblem, jag lär hästarna att hantera sina människoproblem”.

Buck är en överlevare, en person som det kunde ha gått snett för men som istället har bestämt sig för att hans våldsamma uppväxt inte ska få förstöra resten av hans liv. Snabbt förstår man att han har använt hästarna som terapi. Han ser dem som det lilla barn han själv var och den empati han känner ger hästarna ett lugn som ingen annan kan ge.

”Buck” är en mästerlig film om en unik person som har lyckats vända något ont till något gott. En karaktär med mycket humor och stor kärlek till djuren. Han blir den person för hästarna som han själv hade behövt som liten plågad pojke. 

Filmen är oerhört vacker, både rent fotomässigt men även på ett känslomässigt plan. Och det spelar ingen roll om man är hästintresserad eller inte, ”Buck” bör man se. Missa alltså inte!

| 14 november 2011 18:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Buck
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu