Brotherhood of War (2004)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I "Brotherhood of War" får vi under 1950-talet följa två bröder från Sôul, som kort efter Koreakrigets utbrott kallas in i armén mot sin vilja. För att rädda sin yngre bror undan kriget kämpar den äldre brodern hårt för att vinna en tapperhetsmedalj. Men allt eftersom kriget och striderna rasar runtomkring dem förlorar han sakta men säkert sitt omdöme bland krigets illgärningar.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Scott
En väldigt välgjord och välspelad film med några av de mest hemska och råa krigsscener jag har sett på film! Intressant story som dock inte alltid passar min smak. Många scener var för sliskiga och jag tappade intresset en aning. Men i det stora hela en bra film som är väldigt välgjord! Stark 3/5!
H A N N E S
Jävligt bra krigsfilm om ett krig vi inte har fått se så mycket ifrån. Gillar den råa stilen under krigsscenerna. I överlag en riktigt bra film som snuddar på en femma från mig!
William
Det finns mycket jag vill säga om den här filmen, låt oss börja med de positiva aspekterna. Den snabba kamerahastighet och snygga kapningar gör krigsscenerna mycket realistiska och härliga att titta på. Den är inte feg med att visa hur blodigt och hemskt krig kan vara. Det är en snygg miljö som påminner lite om vietnam. Men undergången med denna film är dock mycket annat. 

Även att jag ser den med undertexter så känns dialogen så överdrivet (hur ska jag förklara det) "smörigt" ?.  Skådespeleriet från bröderna är bra, dock så kommer inte birollerna upp i samma standard. Början av filmen försöker ge så mycket sympati för bröderna att det vid en punkt blir löjligt. Stänka vatten på varandra, mata varandra med glass osv, jag köper det inte. 

Filmen är  alldeles för lång och slutakten förstör den lilla empati man hade för bröderna. Musiken är något av det mest påträngande du någonsin kommer att höra, soundtracket består av en låt som hela tiden återkommer.

Vill du se imponerande krigsscener och realism så kan detta vara nått för dig. Med alla negativa saker jag skrev så ångrar jag inte att jag sett den och det är en godkänd film (inget mer), men dock så är den inte alls lika bra som andra krigsfilmer tex plutonen eller apocalypse now.
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler