Bringing Down The House 2003

Komedi
USA
101 MIN
Engelska
Bringing Down The House poster

Synopsis

Peter Sanderson (Steve Martin) är en småtråkig Los Angeles-advokat, som inte kan glömma sin ex-fru. Han försöker ändå gå vidare, och på en chatt faller han för en ung, blond, kvinnlig advokat. När Peter bjuder hem henne får han sitt livs chock - hon är definitivt inte blond, än mindre advokat. Hon heter Charlene (Queen Latifah) och är stor, högljudd och har rymt från fängelset! Charlene påstår visserligen att hon är oskyldig och vill ha Peters hjälp att bli rentvådd. När Peter vägrar börjar Charlene steg för steg förvandla Peters välordnade tillvaro till ett kaos. Ett enda stort kaos.
Ditt betyg
1.9 av 114 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Bringing Down The House
Biopremiär
17 oktober 2003
DVD-premiär
31 mars 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Åldersgräns
7 år
Längd

Recensent

MovieZine.se

1 januari 2008 | 00:00

Steve Martins nya snyltgäst

"Bringing down the house" är inget annat än en helt vanligt amerikansk komedi som på vissa sätt ändå skiljer sig från andra komedier. Den här filmen verkar inte vara gjord för att underhålla utan för att skapa så många pinsamma situationer som möjligt för biopubliken.

Peter Sanderson (Steve Martin) är en stel advokat som jobbar alldeles för mycket. Han har separerat med sin fru och har fortfarande känslor kvar för henne, så i ett desperat försök att glömma henne och gå vidare, tar han kontakt med en vacker blond kvinna via internet. De lär känna varandra och till slut bestämmer de sig för att träffas, men när kvinnan kommer hem till Peter så visar det sig att det inte alls är den som Peter trodde. Istället för den vackra blonda kvinnan så kommer istället den stora högljudda Charlene (Queen Latifah) som rymt från fängelset och nu behöver Peters hjälp att rentvå sitt namn. Peter som blir otroligt besviken, vägrar att hjälpa Charlene och avvisar henne från sitt hem, men Charlene är inte en kvinna som ger upp i första taget.

Till en början verkar den här filmen lovande men efter ett par pinsamma scener och några trista skämt så har den känslan garanterat försvunnit. Det känns som regissören har slängt ihop lite gott och blandat från andra amerikanska komedier och verkligen satsat på att bara göra en halvbra film, vilket för övrigt inte lyckades särskilt bra. Manuset känns som det är slarvigt skrivet av en 12-åring och det är verkligen synd med så bra skådespelare som Steve Martin.

Filmen är inte snål med scener när folk gör bort sig osv, och efter 1.45 h med sådana scener så uppstår det självklart lite obehagliga känslor. Det är nästan så att man börjar skämmas lite själv.

Jag ska dock inte vara alltför kritisk. Även den här filmen har sina ljusa stunder och även några roliga scener som räddar filmen från att totalt sjunka ner till botten.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Bringing Down The House
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu