Boy 2010

Drama Komedi
Nya Zeeland
87 MIN
Engelska
Boy poster

Synopsis

Varm uppväxtskildring om Boy och hans brorsa som bor på den nyzeeländska östkusten. Året är 1984, Michael Jackson är störst och deras frånvarande pappa kanske ännu större. Döm om deras besvikelse när han snubblar in och inte alls lever upp till förväntningarna. Taika Waititi, som även spelar pappan, har tidigare regisserat indiepärlan Eagle vs Shark och varit en drivande kraft bakom Flight of the Conchords.
Ditt betyg
3.2 av 53 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Boy
Biopremiär
25 februari 2011
Språk
Engelska
Land
Nya Zeeland
Distributör
Folkets Bio
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Henrik Emilson

21 november 2010 | 18:01

Familjehemligheter

Boy är en 11-årig maorier på Nya Zeeland vars största idol är Michael Jackson. Själv lever han långt från popstjärnans glamour i stuga med sin farmor, hans mamma är död, pappan sitter i finkan och hissen i hans lillebrors Rockys huvud går inte riktigt hela vägen upp. Boys bästis är en get och tillsammans med sina kompisar sköter han en cannabisodling dold i majsfälten bredvid. Tillvaron är misärlik men här finns glädje och Boy är en ansvarsfull kille som kan ta hand om sina yngre syskon och kusiner när farmodern är borta i två veckor på en resa.

Boy fantiserar om sin pappa som en stor hjälte, när han väl kommer visar han sig vara en småkriminell loser på jakt efter en skatt han begravt i åkern. Boy gör allt för att vinna sin pappas uppmärksamhet. Rocky, som är orsaken till att mamman dog vid födseln av honom, är inte lika övertygad om pappans storhet. Under de två veckorna farmodern är borta och pappan huserar i huset får familjerelationerna en rejäl revidering.

"Boy" är en mycket charmig, idérik, rolig, öm men även sorglig och rörande film. Berättelsen är inspirerad av regissören Taika Waititi egen uppväxt (och han spelar även pappan i filmen) som i all sin enkelhet är helt hjärtevärmande genialisk.

| 21 november 2010 18:01 |