Bleeding Love 2023

Drama
USA
96 MIN
Engelska
Bleeding Love poster

Synopsis

Efter en överdos blir en ung kvinna upplockad av sin pappa som kör bilen mot Santa Fe. Pappan har också en beroendeproblematik bakom sig, men nu försöker han reparera den relation till dottern som krossades av flaskan.
Ditt betyg
Användarbetyg saknas
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Bleeding Love
Digitalpremiär
4 mars 2024
Språk
Engelska
Land
USA
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

4 mars 2024 | 18:30

Äkta känslor ger liv åt enkel berättelse

RECENSION. Ewan och Clara McGregor, far och dotter på film såväl som på riktigt, ger "Bleeding Love" det hjärta och den komplexitet som lyfter historien till någonting extra.
Vi står inför en rätt enkel historia, inget oerhört nyskapande eller jättedjupt i sig, men jag tror heller inte det är poängen. Det är inte vad som driver filmen framåt. Det här handlar mer om hjärtat och relationen.
 
Ewan McGregor spelar pappan som hämtar upp sin dotter efter att hon har tagit en överdos och hamnat på sjukhus. Han har en egen historia av beroende och har varit frånvarande under en stor del av hennes liv, men vill nu försöka reparera skadan under en biltur till Santa Fe.
 
Manuset har är skrivet av långfilmsdebuterande Ruby Caster, men bygger på en idé av Clara McGregor. Hennes pappa Ewan har pratat om att “Bleeding Love” inte handlar om honom och dottern, men att det finns en del sanning i det. Att historien växte fram från en period då de båda inte var speciellt nära varandra.
 
Det märks. Att det finns ett korn av sanning, att det redan existerar en relation mellan de båda, att de spelar på känslor som är äkta, gör att relationen och berättelsen känns mer ärlig. Det här är någonting jag kan tro på.
 
Det lyfter också hela berättelsen. “Bleeding Love” är en bra film redan från början, inget snack om saken, men skådespeleriet och samspelet mellan Clara och Ewan är ändå vad som lyfter det här till något extra.
 
Regissören Emma Westenberg (även hon en debutant) styr den här bilresan med en säker hand. Det är stabilt, inte nödvändigtvis den typen av regi som verkligen utmärker sig, men jag tror att hon i ganska stor utsträckning har låtit skådespelarna sköta sig själva. Vilket naturligtvis är det kloka valet, speciellt som här, när historien ändå utgår från människorna bakom karaktärerna.
 
Jag vill också slå ett slag för miljöerna och fotot. Jag är svag för roadmovies, och den här typen av bakgrunder är en starkt bidragande orsak. Den känns dessutom nytt och fräscht, det är ingen del av USA som är använd till förbannelse i amerikansk film. 
 
Kanske känns slutet lite för uppenbart, kanske var det dit de var på väg hela tiden, men det stör mig inte särskilt mycket när känslorna är äkta.
 
| 4 mars 2024 18:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Bleeding Love
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu