Big Ass Spider (2013)

1.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En gigantisk utomjordisk spindel flyr från ett militärlaboratorium och härjar i Los Angeles. När en större insats av militären misslyckas är det upp till forskare och en smart insektsbekämpare att döda varelsen innan staden är förlorad.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Kan rekommendera att klicka fram en timma om du vill se en jättestor spindel förstöra byggnader, annars – hoppa skiten helt.
”Big Ass Spider!” börjar som en musikvideo där Alex Mathis (Greg Grunberg) öppnar ögonen liggande på gatan och ställer sig upp i vad som verkar vara en raserad stad. Soldater skjuter, bilvrak brinner och folk flyr i panik medan Alex lunkar fram i slowmotionkameran som följer honom genom kaoset och bort till en skyskrapa där en jättelik spindel har borrat in sina ben i väggarna. Sedan blir allt svart och vi får följa med tillbaka 12 timmar i tiden för att se hur allt tog sin början på ett sjukhus – och där stängde jag av ... eller nej, det gjorde jag inte. Men mer är så behöver man egentligen inte se då det aldrig blir annat än enbart smärtsamt att försöka genomlida 80 minuter av total uttråkning, och under tiden sitter jag mest och funderar över inom vilken gener ”Big Ass Spider!” skulle göra sig bäst i, men jag kom aldrig riktigt fram till något klokt beslut. Antingen är det en otroligt misslyckad skräckfilm som hör hemma i b-skräckfilmshyllan eller också är det en komedi där inte bara skådespelarna verkar ha glömt bort att det är en komedi utan också regissören, manusförfattaren och hela filmteamet då inte ett enda skämt faller rätt. Så efter lite övervägning beslutar jag mig för att det varken är en skräckfilm eller komedi utan lika gärna skulle kunna vara en barnfilm. Och nu när jag tänker efter så är det också min chansning. Men för vilka barn får jag inget riktigt grepp om, då det är för töntig för dem äldsta och för läskigt för dem yngsta? Nej, som sagt. Det här är inget annat än smärtsamt, och det var till och med nästan så hjärtat vred sig ett varv innanför bröstkorgen på mig av uttråkning. Men samtidigt ställer jag mig tveksam till om ”Big Ass Spider!” överhuvudtaget är gjord för att vara bra? Och med det sagt så får man nog ta det lite för vad det är ...
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler