Biet Maya - På nya honungsäventyr 2018

Äventyr Komedi Animerat
Australien
85 MIN
Engelska
Biet Maya - På nya honungsäventyr poster

Synopsis

Mayas bikupa surrar av spänning och glädje, de har precis avslutat sommarskörden och fått fint besök från Buzztropolis som berättar om det stora honungsspelet. Maya beger sig till honungsspelet med sin bästa vän Willi och de förvirrade myrorna Arnie och Barney för att tävla. Snart möter hon sin ärkefiende Violet som ständigt försöker lura Maya.
Ditt betyg
2.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Maya the Bee: The Honey Games
Biopremiär
29 juni 2018
DVD-premiär
22 oktober 2018
Språk
Engelska
Land
Australien
Distributör
Noble Entertainment
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

22 juni 2018 | 10:00

Inget nytt i den här kupan

En hyfsat trivsam och glatt färggrann tecknad film för de mindre barnen. Den levererar egentligen inte något nytt till varken yta eller innehåll, men kommer ändå roa de små. Dock tror jag tyvärr att de flesta vuxna i sällskapet lär gäspa sig igenom busbiet Mayas fortsatta äventyr medan de förhoppningsfullt sneglar på sin klocka.
Det är orättvist att jämföra detta med något, ja ”bättre”, säg filmer från bolag som Pixar, eller Disney, så jag låter helt enkelt bli. Men inte ens som sig själv står "Biet Maya 2" särskilt stabilt. Visserligen finns inget speciellt att anmärka på, men den aspekten räcker bara så långt den här gången.

Maya råkar skämma ut kejsarinnan av Surrtropolis och får som straff att tillsammans med sin vän Villy och en skara andra udda kryp hemifrån, som de gamla bekanta myrorna Hasse och Lasse, delta i de årliga Honungspelen för en chans att rädda sin heder. Om de förlorar tvingas de lämna hela sin honungsskörd till Kejsarinnan som klipskt skickar ut Mayas gamla antagonist Viola med sitt tuffa gäng för att sätta upp lite motstånd.

Jag gillade den förra filmen och tyckte den i all sin enkelhet var riktigt fin och absolut helt okej för både stora som nu. Denna är kanske inte direkt så mycket sämre, men den är verkligen inte bättre. Jag var dessutom nog inte alls på rätt gulligull-humör inför visningen och det måste man tveklöst vara om man är över sju år och ska få något ut av detta.

Maya är ett lite väl entusiastiskt och möjligen lätt bokstavsberikat bi, men hon är charmig och påhittig. Tyvärr får hennes överambitiösa stil också i denna film konsekvenser för inte bara henne utan också hennes vänner och jag personligen blir den här omgången lite trött på upptågen och vill mest att det hela någon gång ska ta slut.

Det är snyggt, men inte överdrivet detaljerat. Dock är det härligt färgglatt och figurerna fortsatt gulliga om än ganska tråkiga och platta i vuxna ögon sett. 
Det är svårt att förnya ett koncept som inte ens från början var det fräschaste, fast de yngre barnen kommer som sagt strunta i petitesser som ”jag har sett det förr” et cetera och uppskatta detta ändå.

Denna andra film om Mayas äventyr är, liksom den första, en söt och oförarglig historia om vänskap och samarbete, om lojalitet och rättvisa. Bra saker absolut, men de kunde ha berättats på ett lite mer engagerat och underfundigt sätt. För det är det minsta också de yngsta biobesökarna förtjänar.

”Biet Maya på nya honungsäventyr” är som det förvisso låter - helt nya äventyr. Men samtidigt, om jag ska vara ärlig, känns det för min del att det hade räckt med de gamla.
| 22 juni 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Biet Maya - På nya honungsäventyr