Battle Royale 2 2003

Battle Royale 2 poster

Synopsis

Enligt den nya lagen i Japan ska varje niondeklass åka till en ö för att slåss mot varandra i en kamp på liv och död. Den som överlever vinner.
Ditt betyg
2.4 av 114 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Battle Royale II - Requiem
DVD-premiär
19 oktober 2005
Språk
Japanska
Land
Japan
Distributör
Universal Pictures
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Andreas Alqvist

1 januari 2008 | 00:00

Skjutglada ungdomar på krigsstigen

Vid sekelskiftet startades ett nytt spel av den Japanska regeringen kallad "Battle Royale". Spelet gick ut på att en klass valdes ut varje år för att åka till en öde ö och slåss för att överleva. Leken gick ut på att klassen skulle döda varandra tills det bara var en kvar.

Tre år har gått sedan klass 9A spelade Battle Royale och Shuya (Tatsuya Fujiwara) har gått och blivit terrorist. Shuya vill hämnas på de vuxna och bestämmer sig för att starta krig mot de äldre och Japans regering. Han har samlat på sig vänner som också spelat och överlevt Battle Royale. De spränger två skyskrapor (Likt tragedin den 11 september 2001) och gömmer sig på en ö utanför Japan. Japans regering gillar inte dådet och bestämmer sig för att starta ett nytt spel, Battle Royale 2. Spelet går ut på att en klass på 40 ungdomar får 73 timmar på sig att finna och döda Shuya Nanahara annars sprängs metall-banden runt deras hals.

När man tittar på Battle Royale 2 ser man många likheter med den första filmen. Det gör mig lite besviken eftersom att det vore lite roligare om de kunde variera. Men det är också det enda negativa med filmen. Resten av filmen är som första, mycket bra. Skön känsla och mycket bra skådespelarprestation. Kinji Fukasaku (Regi) hann precis filma klart Battle Royale 2 innan han dog i cancer. Hans son Kenta Fukasaku tog därefter över resten av arbete för att göra klart filmen. Enligt min egen mening anser jag att Battle Royale 2 är en enastående film. Kanske inte lika bra som den första, men inte långt efter. Filmen har samma våldsamma inslag som första, men Kinji har lyckats med en bättre handling i Battle Royale 2 än i första och det betyder mycket för filmen.

Nånting som verkligen måste nämnas är musiken. Musiken i Battle Royale 2 är underbar. Man får en känsla av sorg och ilska när de olika låtarna spelas upp under filmen. Men det är också mäktig musik i vissa scener. Som t.ex när ett gäng tränade soldater dyker upp på ön för att försöka döda Shuya. Eldstrider utbryter och härlig dramatisk musik strömar ut ur högtalarna. Sånt får mig att rysa ordentligt. Ni som gillade Battle Royale kommer att gilla tvåan. Oftast när man tänker att en uppföljare ska komma får man genast en negativ inställning till filmen.

En rolig scen i denna film är när Shuya och rebellerna sänder ut ett tal till världen att de förklarar krig mot alla vuxna och minuter senare slår en missil ner på ön och skadar några byggnader. I nästa scen får man reda på att det är ett stort land i väst (Världspolisen) som inte gillade talet och bestämde sig för att göra det som de kunde bäst, bomba.

Jag rekommenderar filmen till alla som tyckte om första.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Battle Royale 2
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu