Barnmorskan 2017

Drama
Frankrike
117 MIN
Franska
Barnmorskan poster

Synopsis

Barnmorskan Claire har hamnat på kollisionskurs med de moderna sjukhusens metoder och effektivitetskrav i slutet av sitt yrkesliv. En dag får hon ett märkligt telefonsamtal. Béatrice, hennes fars älskarinna som försvann för 30 år sedan, har viktiga nyheter och vill träffas. Deras möte blir en dramatisk kollision mellan två motsatta själar; en strikt och kontrollerad renlevdnadsivrare och en som gärna unnar sig en blodig biff och ett glas rött.
Ditt betyg
3.5 av 4 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Sage femme
Biopremiär
11 augusti 2017
Språk
Franska
Land
Frankrike
Distributör
Folkets Bio
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Jakob Åsell

7 augusti 2017 | 10:01

Stort skådespeleri i litet franskt drama

Catherine möter Catherine i det franska dramat "Barnmorskan" om livet med eller utan barn, om tomrummen och hur vi fyller dem. Och vilket tomrum du än må bära på så lär det, åtminstone för ett par timmar tillfälligt fyllas av njutningen i att luta sig tillbaka och se två av Frankrikes största skådespelerskor stångas mot varandra på vita duken.
Claire (Catherine Frot) är en skicklig barnmorska som, bortom barnskriken lever ett stilla liv i ensamhet, tills hon kommer hem till ett röstmeddelande från det förflutna. Det är Béatrice (Catherine Deneuve), Claires bortgångne fars levnadsglada och otyglade älskarinna som efter många års frånvaro nu söker kontakt med den person i världen hon troligen har allra minst gemensamt med. Eller “söker kontakt”.., hon stövlar rakt in i Claires liv med jordnötterna i ena handen och whiskyn i den andra.
 
Krocken mellan den pokerspelande, biff-och-pommes-dyrkande excentrikern Béatrice och den kontrollerade renlevnads-människan Claire med de rappa, verbala sparring-ronderna Frot och Deneuve emellan är filmens levande och bultande hjärta. Som de stora franska dramerna handlar det om klasskrockar, trasslinga familjekonstellationer, oväntad kärlek och åldrande.
 
“Barnmorskan” växer verkligen på en långsamt med sina ärliga, avskalade dialogscener, det eleganta skådespeleriet och en fin balans mellan sött och surt. Ett härligt puttrande filmiskt långkok.
| 7 augusti 2017 10:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
4
Vilka suveräna skådespelerskor! En vuxen fin liten film om förlåtelse och oväntad vänskap och kärlek.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu