Bakal Boys (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Bröderna Utoy och Bengkong lever i Basescos kåkstad vid Manilas strand där de tvingas dyka efter metallskrot i det förorenade havet för att rädda föräldrarna från total fattigdom. En human bild av det hårda livet i tillvarons utkanter där död och barnarbete tillhör vardagen. Filmen är helt verklighetsbaserad, och har flera lokala gatubarn i rollerna.
Visa hela synopsis
Regissör

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.7 av 6 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BAKAL BOYS

Kärleksfull skildring av kåkstadsbarn

"Bakal Boys" betyder ungefär metallpojkarna och är en fin skildring av några av Manilas kåkstadspojkar som dyker efter metallskrot för att tjäna lite pengar till sina familjer. En farlig sysselsättning som ibland kräver sina offer.

 I centrum står Utoy och hans kompis Bungal. Pojkarna spelas inte av tränade skådespelare utan av riktiga "Bakal Boys" för att få det så verklighetstroget som möjligt. Det lyckas väl och känns emellanåt nästan dokumentärt.

"Bakal Boys" är mitt i allt elände en film om hopp och då särskilt symboliserat av den lilla solstrålen Utoy. Det hårda och farliga arbetat att dyka efter metall blandas upp med deras livsglädje över att få bada och leka. Livsglädjen verkar dock försvinna ju äldre barnen blir. De blir lurade på pengar och deras föräldrar tvingas till att sälja sina organ för att överleva. På andra sidan vattnet från kåkstaden ser man Manilas höghus, så nära men ändå så långt borta.

Jag gillar särskilt undervattensbilderna i "Bakal Boys" som är väldigt verklighetstrogna. Man inser hur svårt det är att hitta metallskrot när sikten inte ens är en meter. Regissören låter oss se det barnen ser och det är effektfullt. Det är en kärleksfull och lågmäld skildring av dessa barn.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler