Bad Teacher 2011

Komedi
USA
92 MIN
Engelska
Bad Teacher poster

Synopsis

Den oengagerade och lata läraren Elizabeth Halsey tvingas återvända till jobbet hon hatar efter att ha blivit dumpad av sin rike fästman. Hon vill inget hellre än att gifta sig rikt och sluta jobba. Hon får ny vittring på sina planer när en lärarvikarie dyker upp på hennes skola ...
Ditt betyg
2.5 av 1,125 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Bad Teacher
Biopremiär
25 juni 2011
DVD-premiär
2 november 2011
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

21 juni 2011 | 23:30

Elakt men roligt

Cameron Diaz tar en välbehövd paus från romcom-träsket och snygga-tjejen-rollerna och gör en ansvarslös, elak och skrupelfri lärare från helvetet. Att konceptet i stort sett stulits från "School of Rock" och "Bad Santa" går att överse när birollerna är så roliga och att man lyckligtvis undvikit de värsta moralkakorna och klyschorna. Och Diaz kan ju faktiskt när hon vill.

Elizabeth (Diaz) är på väg att gifta sig rikt men dumpas av fästmannen och tvingas återvända till sitt föraktade lärarjobb där hon struntar i allt och alla, och matar eleverna med filmer för att slippa undervisa. Men så dyker räddningen i form av en förmögen snygging (Justin Timberlake) upp men då han fortfarande sörjer sitt storbröstade ex så får Elizabeth för sig att hon enbart kan vinna honom med en bröstförstoring. Och för det behövs pengar. Och dem kan hon vinna om hennes elever får bäst slutresultat...

Ja, ni hajar upplägget. Det är ingen ny "Citizen Kane" direkt. Men där man vanligtvis rundat av med moralkakor och de vanliga klichéerna om att ta tag i sitt liv och respektera människor så kör "Bad Teacher" på i samma skadeglada spår där Elizabeth hänsynslöst tar alla genvägar till framgång och vägrar anpassa sig till mängden. Diaz gör rollen med bravur och kombinerar smidigt den gräsrökande slackern med den smarta, plansmidande bitchen.

Däremot hotar birollsinnehavarna att sno hela showen från henne. Underbara Lucy Punch (som stal varje scen hon var med i "Dinner for Schmucks") är briljant som Elizabeths inställsamma, på gränsen till psykotiska rival och kollega. Phyllis Smith ("The Office") är lika bra hon som tafatt lärare med seriösa självkänsloproblem. Jason Segel är bra som alltid även om hans flirtiga gympalärare gärna hade kunnat få lite fler roliga repliker. Det är på det stora hela gott om roliga skådespelare i mindre roller, där ett inhopp från personliga favoriten Molly Shannon är en höjdpunkt. Timberlake är möjligtvis lite malplacerad som nörd men det är lite roligt att se honom sjunga en usel, egenskriven kärleksballad på en lokal bar.

Att regissören Jake Kasdan, son till Lawrence Kasdan ("Människor emellan", manusförfattare till "Rymdimperiet slår tillbaka") blivit lite av ett proffs när det gäller komedier med dålig smak är lite kul. Han har dock inte riktigt samma träffsäkra stil som Judd Apatow och tempot är liksom humorn minst sagt ojämn. Medan vissa skämt är klockrena så faller en del platt. Men det är en skönt elak film med gott humör och många sköna garv. Och det är alltid kul att se någon av Cameron Diaz kaliber stå och kasta basketbollar på korkade ungar.

| 21 juni 2011 23:30 |