As You Are 2016

Drama Mysterium
USA
110 MIN
Engelska
As You Are poster

Synopsis

Det är i början av 1990-talet när en polisundersökning blir startskottet på en serie av splittrade och motsägelsefulla minnen. Vi får följa de olika perspektiven hos de tre tonårsvännerna Jack, Mark och Sarah under avgörande ögonblick i deras liv och relationer.
Ditt betyg
3.0 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
As You Are
Språk
Engelska
Land
USA
Åldersgräns
11 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

18 november 2016 | 19:00

Starkt, hjärtskärande ungdomsdrama

Det är inte lätt att vara ung. Miles Joris-Peyrafittes regidebut är ett mörkt men vackert ungdomsdrama om tre tonåringar och deras vänskap som leder fram till en tragedi i en småstad på 90-talet.
Året är 1994, Kurt Cobain har precis begått självmord och för tonåringarna Jack (Owen Campbell), Mark (Charlie Heaton) och Sarah (Amandla Stenberg) leker livet i en amerikansk småstad. Men allt är tillbakablickar - genom polisförhör lär vi oss att en tragedi eller till och med ett brott har skett och lager för lager avslöjas sanningen.

Indiefilm i dess bästa bemärkelse. Visuell stil i kombination med välvald musik sätter den känslomässiga tonen för karaktärerna, de okända men begåvade skådespelarna gör sina ungdomar på glid till känsliga, osäkra människor av kött och blod. Både Campbell (”Boardwalk Empire”) och Heaton (”Stranger Things”) är två fynd vi kan räkna med i framtiden.

Stenbergs (”Hungerspelen”) roll är typiskt nog underutvecklad som gängets tjej som inte oväntat tredje parten i ett triangeldrama. Hon gör dock det bästa av karaktären och tacksamt nog har man inte lagt någon tyngd på att hon råkar vara afro-amerikansk. Mest kul är dock att se 80/90-talsfavoriten Mary Stuart Masterson i sin första filmroll på tio år, som Jacks mamma.

Regidebuterande Miles Joris-Peyrafitte har gjort ett vackert, tragiskt och lågmält ungdomsdrama som perfekt skildrar generationens nyfikna perspektiv på livet, döden, lustar, begär och sexualitet. Alla som minns sin tonår kan onekligen känna igen sig i antingen Jacks olyckliga kärlek eller Marks självdestruktivitet. En av de starkaste, mest hjärtskärande ungdomsdramer på länge.
| 18 november 2016 19:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera As You Are
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu