Air Doll (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Hideo och livskamraten Nozomi bor, äter, pratar och sover med varandra ? med enda huvudbryet att Nozomi är en uppblåsbar Barbara. Plötsligt vaknar dockan till liv och förälskar sig i videobutiksbiträdet Junichi. Hirokazu Koreeda regisserade »Barnen som inte fanns«, och utforskar återigen ensamheten i dagens Japan.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.9 av 7 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: AIR DOLL

Genialiskt utförd och vacker

I den söta men samtidigt sorgliga mangainspirerade filmen "Air Doll" utforskar regissören Hirokazu Koreeda återigen ensamheten i dagens Japan. Hideo lever med Nozomi som om hon var vilken kvinna som helst, men hon är en uppblåsbar Barbara och en dag vaknar hon till liv, börjar upptäcka världen och tar ett jobb i en videobutik.

Först och främst måste Du-na Baes skådespelarinsats som Nozomi nämnas eftersom den bär upp hela filmen. Hon är underbar och extremt docklik i sina servitriskläder när hon likt ett barn hittar livsglädje i små obetydliga ting. Hon inser förstås efter ett tag att världen inte bara består av rosa moln och att många av människorna hon möter är extremt ensamma. Det kan låta som en klyschig berättelse men den är genialisk utförd och dessutom vacker.

Dock blir det symboliska budskapet att man bara räknas om någon annan ser en eller fyller en med luft efterhand för övertydligt och filmen tappar lite mot slutet när den ibland blir lite väl skruvad. Dessutom kunde filmen nog ha kortas ner något och en del scener i slutet känns överflödiga.

"Air Dolls" bestående intryck är dock imponerande och musiken av World's End Girlfriend gör det hela ännu bättre. En vacker och speciell film.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
2284
Intressant studie i att skildra ensamhet, men tyvärr blir det nästan för svårt att fatta ett djupare tycke för huvudkaraktären, hur man än vrider och vänder på det kommer man inte från det faktum att det är docka och det stör mig lite.
Mats
Chansen är dessvärre väldigt liten för en biorelease. Japanska filmer är inte heta på biomarknaden, japanska skräckisar är dock undantaget.
rasmusklamas
Någon som vet om den kommer på bio och isåfall när?
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler