Air Doll 2009

Drama Fantasy
Japan
125 MIN
Japanska
Air Doll poster

Synopsis

Hideo och livskamraten Nozomi bor, äter, pratar och sover med varandra ? med enda huvudbryet att Nozomi är en uppblåsbar Barbara. Plötsligt vaknar dockan till liv och förälskar sig i videobutiksbiträdet Junichi. Hirokazu Koreeda regisserade »Barnen som inte fanns«, och utforskar återigen ensamheten i dagens Japan.
Ditt betyg
2.9 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Kûki ningyô
Språk
Japanska
Land
Japan
Längd

Recensent

Lisa Olsson

26 november 2009 | 15:39

Genialiskt utförd och vacker

I den söta men samtidigt sorgliga mangainspirerade filmen "Air Doll" utforskar regissören Hirokazu Koreeda återigen ensamheten i dagens Japan. Hideo lever med Nozomi som om hon var vilken kvinna som helst, men hon är en uppblåsbar Barbara och en dag vaknar hon till liv, börjar upptäcka världen och tar ett jobb i en videobutik.

Först och främst måste Du-na Baes skådespelarinsats som Nozomi nämnas eftersom den bär upp hela filmen. Hon är underbar och extremt docklik i sina servitriskläder när hon likt ett barn hittar livsglädje i små obetydliga ting. Hon inser förstås efter ett tag att världen inte bara består av rosa moln och att många av människorna hon möter är extremt ensamma. Det kan låta som en klyschig berättelse men den är genialisk utförd och dessutom vacker.

Dock blir det symboliska budskapet att man bara räknas om någon annan ser en eller fyller en med luft efterhand för övertydligt och filmen tappar lite mot slutet när den ibland blir lite väl skruvad. Dessutom kunde filmen nog ha kortas ner något och en del scener i slutet känns överflödiga.

"Air Dolls" bestående intryck är dock imponerande och musiken av World's End Girlfriend gör det hela ännu bättre. En vacker och speciell film.

| 26 november 2009 15:39 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Air Doll
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu