Agent Cody Banks 2 2004

Agent Cody Banks 2 poster

Synopsis

Proppfylld med nya prylar, specialeffekter och jaktscener, är detta en uppföljare - med rätt att underhålla.  Agent Cody Banks kommer till England för att fånga en elak forskare som stulit ett tankestyrningsinstrument för sin plan att erövra och styra världen. Cody Banks låtsas vara student på en elitinternatskola, och CIA:s yngsta och bästa agent bildar ett team med Londons hetaste spion för att stoppa denna galning från att förvandla världens ledare till zombies.
Ditt betyg
1.4 av 118 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Agent Cody Banks 2: Destination London
Biopremiär
2 juli 2004
DVD-premiär
29 december 2004
Digitalpremiär
30 december 2013
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
7 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Kul att se Muniz få stryk - men det är allt

Jag såg aldrig första ”Agent Cody Banks” som hade premiär vid ungefär denna tidpunkt förra året. Förutom förklaringen på hur en 12-årig snorunge kan bli CIA-agent, som jag är något nyfiken på, verkade den inte som mycket att se. Och uppföljare brukar som bekant vara sämre, eller hur? Fråga mig inte varför jag ens tittade på ”Cody Banks 2”, jag undrar det själv fortfarande.

Cody Banks (Frankie Muniz) är som några kanske redan vet en tonårig kopia av James Bond. Han skickas på uppdrag där diverse mysko prylar och hans karatekunskaper kommer väl till användning. Där slutar alla likheter. Medan Bond får besöka exotiska platser, får Banks besöka London. Medan Bond kör osynlig BMW får Banks skjuts av en taxiförare vid namn Kumar. Medan Bonds prylar är coola och avancerade, kan Banks knappt handskas med sina explosiva Mentos. Medan Bond får sätta på Bondbrudar, blir Banks generad när han får en kindpuss av en brittisk flicka. Ja vad hade ni väntat er? Det är ju trots allt en barnfilm…

O ja, specialeffekterna är på riktig Bond-nivå. De är lika snygga som i Connerys tidiga Bondfilmer, vilket säger en hel del.

Nåja. Över till handlingen. I ”Agent Cody Banks 2” skickas huvudpersonen som sagt till Storbritannien, där en excentrisk herre och en korrumperad agent smider onda planer på att hjärntvätta världens ledare. Till sin hjälp (nåja) får han den storväxte och högljudde agenten Derek (Anthony Anderson), som efter att ha strulat till ett annat uppdrag får som straff att vara barnvakt åt Cody.

Det är dåligt med action, den pinsamma humorn ligger på "Lilla Jönssonligan"-nivå, och då är jag snäll. Tyvärr, men jag tror att dagens ungar ändå kräver lite mer av en familjefilm? Frankie Muniz är en påfrestande liten unge som jag inte riktigt klarar av vad han än gör för roll. Det är därför skitkul att se honom åka på stryk. Utöver det var filmen, som jag misstänkte, inte mycket att se.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Agent Cody Banks 2
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu