After We Collided 2020

Romantik Drama
USA
105 MIN
Engelska
After We Collided poster

Synopsis

Hardin och Tessa går igenom efterdyningarna av sitt uppbrott. Medan Hardin faller in i dåliga vanor är Tessa fylld av nytt självförtroende och landar sina drömmars praktikplats på förlaget Vance. Där uppmärksammar hon sin stiliga nya medarbetare Trevor, som är exakt den typ av kille som hon borde vara med: smart, rolig, stilig och ansvarsfull, men Tessa kan inte få Hardin ur huvudet.
Ditt betyg
2.3 av 12 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
After We Collided
Biopremiär
9 september 2020
DVD-premiär
18 januari 2021
Digitalpremiär
21 december 2020
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film
Längd

Recensent

Charlotte Brange

4 september 2020 | 14:30

Ännu mer skakig romans i fan fiction-uppföljaren

I nästa kapitel av bokserien som med stor frihet inspirerats av popstjärnan Harry Styles, går det hett till på många plan. De explicita sexscenerna och den dramatiska kärlekstriangeln kommer få många tonårshjärtan att rusa, men det är på tok för många svängar fram och tillbaka för att hålla liv i mitt intresse.
Den snälla toppstudenten Tessa (Josephine Langford) möter den tatuerade britten i skinnjacka, Hardin (Hero Fiennes Tiffin), och gnistor flyger. Kärlek, sexscener och förräderi osade fritt i den första filmen, men slutade med att Tessa lämnade den destruktiva Hardin åt sidan för gott. Men vi vet ju att aggressiva pojkvänner i filmvärlden har nio liv, så Hardins återkomst är bara en tidsfråga.

Tessa har nu fångat drömjobbet i form av en praktikplats på ett prestigefyllt bokförlag. I sviterna av Hardins svek är pojkar det sista hon vill tänka på, så jobbets nya utmaningar och trevliga kollegor ser ut att vara helt rätt för henne just nu. I ett svagt och alkoholstint moment ringer hon däremot Hardin, och hela cirkusen drar återigen igång. Kommer hon att kunna tämja odjuret, eller är det försent?

Bokserien ”After” (skriven av Anna Todd) är ursprungligen en önsketänkande fan fiction om Harry Styles (därav namnet Hardin Scott) från pojkbandet One Direction, uppladdad på skrivarplattformen Wattpad. Om hemmasnickrandet är fantasirikt eller lite creepy lämnar jag upp till egen tolkning, men en hängiven läsarskara (”Afternators”) har böckerna minsann lockat. ”After”-böckerna har generellt fått blandad kritik och den eldiga historien har jämförts negativt med allas vår märkliga ”50 shades of grey”. Mycket sex, händelserika moment, och destruktivitet.

Ett recept på ett romantiskt drama brukar bestå ungefär av följande: flicka möter pojke, blir kära, pojken gör något dumt, flickan förlåter, och så levde de lyckliga i alla sina dagar. ”After We Collided” läste receptet, körde ner ingredienserna i en mixer och började dekorera sin tårta till film. Kaka på kaka av tvistar och törnar – behövde vi verkligen se ännu en miserabel missuppfattning som leder till bråk? I bokvärlden brukar överdådig spänning ge ett djup och fängslande kan-inte-lägga-ner-boken-känsla, men när det trycks upp på vita duken blir grej på grej lite fånig. Halvvägs genom filmen känner jag mig mätt på dramatik, men tydligen har jag knappt blivit serverad huvudrätten.

Barnskådisen från ”Vänner”, Dylan Sprouse, är sorgligt underanvänd då hans ytterst praktiska Trevor både är charmig och välspelad. Hans karaktär blir humorspridaren i en annars väldigt hetlevrad filmupplevelse, där hela världen verkar gå under om inte Tessa och Hardin kan vara med varandra. Paret kan tros vara i tonåren men går faktiskt på universitet och borde då ha ögonen något så när inställd på en framtida karriär, kan man tycka.

Inte för att vara en moraltant, men det finns mycket i ”After We Collided” som inte alls sänder ett bra budskap till unga. Vid flera tillfällen är bara den ena partner berusad när en hårdhänt passionerad sexscen inleds, vilket jag inte alls känner mig bekväm i att titta på. Hardins missbruk och följande inverkan på Tessa är dessutom inte särskilt hälsosam för någon relation. Det skaver i mig att unga personer kan titta på detta och vilja att en relation ska se ut såhär – för i verkligheten övervinner inte alls kärlek alla hinder.

Detta blir definitivt inte det sista vi ser av Tessa, Hardin, och deras familjeproblem. Saknar du spänning i ditt liv eller vill väcka en falnad glöd inom dig själv, så tänder absolut ”After”-serien din tändsticka i mörkret. Förvänta dig däremot inget fyrverkeri i vare sig kvalitet eller skådespeleri.
| 4 september 2020 14:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
3
ÅÅÅ underbar ungdomsserie som jag helt missat! Jag hoppade in i film nr 2 i serien och föll pladask, fast jag inte hunnit se hur detta ungdomspar fann varandra första gången. Istället hoppar jag rakt in i ett hjärtslitande uppbrott, där dem försöker gå vidare utan varandra. Vilket självklart inte varade så länge. I grund och botten är den jätte ytlig och förutsägbar, men passionen mellan dem båda får Fifty shades trilogin att slänga sig i väggen ;) Jag ska direkt se första filmen After, köpa böckerna och vänta på fortsättningen.....Detta väckte mina tonårshormoner igen hahahha. Betyget blir en stark 3a... Cast:Josephine Langford, Heroe Fiennes Tiffin, Dylan Sprouse mfl... AAA+
Läs mer