A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Om en grafisk designer som lever livet, tills hans flickvän gör slut med honom och allt går utför.
Visa hela synopsis

VISA 1 ALTERNATIV

DÖLJ ALTERNATIV

Betyg
Läs recension
1.9 av 9 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: A GLIMPSE INSIDE THE MIND OF CHARLES SWAN III

Tråkig uppvisning i smak
#CPHPIX 2013 - Roman Coppola, storebror till Sofia och son till Francis Ford, har länge arbetat med film som manusförfattare och producent men ger sig först nu på allvar in i yrkesrollen som regissör. Hans andra långfilm, "A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III", hade förutsättningar att bli en bitterljuv romantisk komedi men saknar gnista och består av smulrester från andras verk.

Charles Swan (Charlie Sheen) är en grafisk designer i 70-talets änglars stad med en sunkig look som ser ut som en blandning av Jim Jones och Hugh Hefner. Han har blivit lämnad av flickvännen Ivana efter att hon hittat en hel låda fylld med nakenbilder på hans ex och i ett försök att komma över henne råkar han ut för en olycka. Allt går fel enligt Murphys lag och hjärtekrossad skadar han sig efter att ha kastat ut hennes skor utför ett stup.

Coppola har plockat upp Hollywoods svarta får efter avskedningen från "2 1/2 män" och gett honom en chans till en comeback. Men det är ett drag som visade sig vara mindre lyckat. Dels för att han skrivit en missgynnande karaktär som det är svårt att varken känna sympati eller empati för, då denne är fast i sin egen bubbla och inte förmår sig att sluta gagga över sin sorg eller lägga ned med snuskhummeriet. Men framför allt för att rollen inte spelas bra. Det är ett utdraget tjatande som ingen orkar höra på, onödig utfyllnad av "älskar hon mig fortfarande eller har hon träffat någon annan?".

Strukturen triggar igång associationer till "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" med minnen av olika stunder i förhållandet och Charles egna fantasier iscensätts med vuxna människor som gått loss i klädkammaren och fyndat cowboy- och indiankostymer.

Coppola har lånat några av kamraten och medarbetaren Wes Andersons favoriter som sidekicks: Bill Murray och Jason Schwartsman, samt ett quirky utförande. Charles kör runt i en pimpad bil med äggvitor och bacon på. Det är ju lite pråligt men det hela känns forcerat och jag får intrycket av filmen bara går ut på att visa vilken konnässör regissören är. Istället bör han lägga ner energin år att hitta sin egen röst.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Danne
Fast han heter ju inte Charlie egentligen :P
Fermen
Snygg poster men filmen var riktigt usel!
Visa fler (6)

Veckans populära filmer

Visa fler