13 snart 30 2004

Romantik Komedi Fantasy
USA
98 MIN
Engelska
13 snart 30 poster

Synopsis

Efter att ha blivit förödmjukad av det coolaste gänget i skolan på sin egen 13-års fest önskar Jenna desperat att hon istället för 13 skulle vara en cool 30-åring. Mirakulöst slår hennes önskan in och hon hamnar sjutton år framåt i tiden. Hon är Jenna 30 år tuff och framgångsrik redaktör på ett stort modemagasin. Det är bara en hake - inuti den 30-åriga kroppen är hon till själ och hjärta 13-åringen som dessutom inte minns något av de senaste sjutton åren.
Ditt betyg
2.2 av 554 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
13 Going On 30
Biopremiär
30 juni 2004
DVD-premiär
24 november 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Viktoria Dymenou-Wallén

1 januari 2008 | 00:00

Söt, men otillräcklig

Året är 1987. Jenna tar sitt första steg in i tonåren och med ett magplask bemöter hon alla problem som åldern medför.

Hon ska precis fylla 13 och gör allt hon kan för att vinna en biljett in i de populäras krets, som fylls med snygga fotbollskillar och söta sminkade tjejer. I sin iver att passa in, förbiser hon dock sin trogne och ende riktige vän Matt som trots sin goda karaktär får utstå negativa bemötanden från flertalet elever på skolan.

På sin 13-årsdag bjuder Jenna det populära gänget samt Matt till sitt kalas men hon inser snart att den ende som kommit med goda avsikter är just hennes vän, och i sin ilska vänder hon honom ryggen och önskar sig in i framtiden som 30-åring. Hennes önskan slår in och hon vaknar upp som en framgångsrik och snygg karriärkvinna.

”13 snart 30” handlar om att kunna vara medveten om konsekvenserna av sitt handlande. Det är en moralkaka som förespråkar trofasthet och uppriktighet samt visar vad som sker om du inte tar hänsyn till de positiva faktorerna som finns i ditt liv. Huvudrollsinnehavaren Jennifer Garner, som bland annat ses i TV-serien "Alias", spelar här en vilsen 13-åring i en 30-årings kropp och liv och hennes prestation är väl anpassad filmen; söt men otillräcklig.

Filmen är en trevlig saga som är både söt och mysig men man bör inte förvänta sig för mycket av den. Den känns i sin helhet trög och ointressant, men innehar en gnutta komik vilket lyfter filmen en aning, dock inte tillräckligt för att uppehålla ens intresse för den i 1 timme, 37 minuter och 55 sekunder. 

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera 13 snart 30
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu