13 snart 30 (2004)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Efter att ha blivit förödmjukad av det coolaste gänget i skolan på sin egen 13-års fest önskar Jenna desperat att hon istället för 13 skulle vara en cool 30-åring. Mirakulöst slår hennes önskan in och hon hamnar sjutton år framåt i tiden. Hon är Jenna 30 år tuff och framgångsrik redaktör på ett stort modemagasin. Det är bara en hake - inuti den 30-åriga kroppen är hon till själ och hjärta 13-åringen som dessutom inte minns något av de senaste sjutton åren.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: 13 SNART 30

Söt, men otillräcklig
Året är 1987. Jenna tar sitt första steg in i tonåren och med ett magplask bemöter hon alla problem som åldern medför.

Hon ska precis fylla 13 och gör allt hon kan för att vinna en biljett in i de populäras krets, som fylls med snygga fotbollskillar och söta sminkade tjejer. I sin iver att passa in, förbiser hon dock sin trogne och ende riktige vän Matt som trots sin goda karaktär får utstå negativa bemötanden från flertalet elever på skolan.

På sin 13-årsdag bjuder Jenna det populära gänget samt Matt till sitt kalas men hon inser snart att den ende som kommit med goda avsikter är just hennes vän, och i sin ilska vänder hon honom ryggen och önskar sig in i framtiden som 30-åring. Hennes önskan slår in och hon vaknar upp som en framgångsrik och snygg karriärkvinna.

”13 snart 30” handlar om att kunna vara medveten om konsekvenserna av sitt handlande. Det är en moralkaka som förespråkar trofasthet och uppriktighet samt visar vad som sker om du inte tar hänsyn till de positiva faktorerna som finns i ditt liv. Huvudrollsinnehavaren Jennifer Garner, som bland annat ses i TV-serien "Alias", spelar här en vilsen 13-åring i en 30-årings kropp och liv och hennes prestation är väl anpassad filmen; söt men otillräcklig.

Filmen är en trevlig saga som är både söt och mysig men man bör inte förvänta sig för mycket av den. Den känns i sin helhet trög och ointressant, men innehar en gnutta komik vilket lyfter filmen en aning, dock inte tillräckligt för att uppehålla ens intresse för den i 1 timme, 37 minuter och 55 sekunder. 

Viktoria Dymenou-Wallén Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Bman
Snacka om att jag är helt fel målgrupp för den här filmen men får väl ge den en 2an
Road House
Herrejävlar vad dåligt det kan bli.....
Dimman
SPOILER SPOILER SPOILER

Okej alla i filmen kunde plötsligt danskoreografin till Michael Jacksons thriller från ingenstans, Garners karaktär bara vaknar upp så där och plötsligt ska man köpa att hon haft ett liv i typ 20 år som hon inte haft eftersom hon inte minns det, men alla andra minns! Ja filmen lider av en del konstiga skeenden, men samtidigt är det något med denna som är charmigt och lite komiskt! Jag saknade mer missförstånd och komiska sekvenser, men en tvåa är denna ändå värd, för helt tråkigt hade jag inte! :)
2/5
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler