Intervju

Skribent

Alexander Kardelo

11 juli 2022 | 20:00

Taylor Kitsch: "Humorn blir viktig i en så pass mörk serie"

Med hämnd och PTSD som teman är streamingaktuella "The Terminal List" en actionserie med allvar i botten. Taylor Kitsch berättar om hur han hittade humorn tillsammans med Chris Pratt.
I Amazons nya actionserie "The Terminal List" följer vi James Reece (Chris Pratt) som en Navy SEAL som hamnar mitt i en dödlig konspiration. Efter ett uppdrag som gått snett börjar han ifrågasätta sina egna minnen: är han paranoid eller är någon verkligen ute efter att sätta dit honom?
 
Manusförfattaren David DiGilio tog på sig uppdraget att omvandla Jack Carrs romaner till en tv-serie, och i rollen som Reeces bäste vän och partner-in-crime, Ben, ser vi Taylor Kitsch. MovieZine träffade duon under tv-festivalen i Monte Carlo tidigare i somras för att höra mer om deras tankar kring serien, och vad man ändrade från böckerna.
 
Under presskonferensen talade du om vikten av att hitta en förlaga som känns spännande för dig. Var var det med Jack Carrs romaner som du gick igång på?
 
David DiGilio: För mig var det den ojämförliga känslan av autenticitet. Jack är så otroligt detaljerad när det kommer till varenda fordon och varenda vapen. Man får en inblick i en elitsoldats hjärna på ett aldrig tidigare skådat sätt. Men jag har också studerat psykologi, och har alltid sökt efter något sånt här. Här finns känslan av att något inte står rätt till med honom.
 
DD: Min pitch för materialet var att växla upp den aspekten - "vad pågår i James Reeces hjärna?" - även om det frångick källmaterialet. En politisk thriller blev en psykologisk thriller. Men Chris (Pratt) sa: "That's fucking awesome!"
 
Så ni tonar ner bokens politiska budskap?
 
DD: Ja, jag tycker att den här serien börjar som en psykologisk thriller som blir en hämndthriller och sedan en konspirationsthriller. Men den tar också upp den politiska aspekten av krig, och hur vi använder eller kanske överanvänder hemliga operationer. Det är en anledning till varför folk älskar Jack Carrs romaner. De handlar inte bara om människan ute på fält utan också om hur de högre upp ser på elitsoldater.
 
 
Taylor, i första avsnittet såg vi din rollfigur bara poppa in i några få scener för att visa upp imponerande tatueringar. Vad kan du berätta om Ben och varför han är med?
 
Taylor Kitsch: Vi kommer få följa med på en riktigt bra resa med honom. Ben är någon som stred med Reece utomlands, de har genomgått BUDS-träningen ihop och de är verkligen bästa vänner. Ben hjälper honom sätta ihop en dödslista. Han hjälper honom hantera den psykologiska biten men också ge honom försoning. Och det blir många twistar längs vägen. De har en kul relation ihop.
 
Det spännande med streamingeran är att tv-serierna blir allt större och mer påkostade, nästan som storfilmer. Hur var det för dig att jobba med Antoine Fuqua på denna - eftersom du gjort både tv och film innan?
 
TK: Det är viktigt att omge sig med rätt personer, och när man får höra att man kan jobba med Antoine, Chris och David på en Amazon-serie så är det väldigt smickrande. Och vad gäller skalan? Man vet att det kommer göras på rätt sätt. Det är kanske det viktigaste. Autenticiteten. Jag visste att nivån skulle bli hög.
 
Vilka var de största utmaningarna för dig?
 
TK: Att grunda Ben. Han har ett motiv... Jag vill inte avslöja för mycket. Men det är en kille som är väldigt svår att relatera till, och där finns en utmaning.
 
 
Chris Pratt verkar alltid skämta runt när man ser bakom kulisserna-material från hans filmer. Hur roligt hade ni mellan tagningarna?
 
TK: Eller hur! Han är precis sån. Jag tror det är viktigt att hålla det lättsamt, med tanke på seriens mörka tema. Redan första gången vi snackade på Zoom började vi smågnabbas. Vi har båda en torr humor. Och den där kemin vi hittade blev så viktig för serien. Humorn behövdes. De här killarna har något mörkt i sig. Men för att kunna hantera det måste man kunna slappna av och ha skoj. Man kan inte bära det med sig dygnet runt. Man kan inte vara dödsallvarlig hela tiden.
 
Vad var den senaste serien som du binge-tittade på?
 
TK: "Alone" är en realityserie där de tar ut tio personer och släpper de mitt ute i ingenstans. Man får ha med sig en personlig pryl, och man vinner en miljon dollar om man klarar hundra dagar. Jag älskar den!
 
Alla åtta avsnitt av "The Terminal List" finns nu att streama på Prime Video.
| 11 juli 2022 20:00 |