Intervju

Skribent

Mats Karlsson

21 juni 2010 | 21:07

På Grand med Twilight-stjärnorna

(Foto: Dean Sacirovic, www.moviespot.se) Tidigare idag var det presskonferens med Twilight-skådisarna Taylor Lautner och Kristen Stewart där MovieZine var på plats.

Idag var det stor presskonferens för "Eclipse" där två av filmens huvudrollsinnehavare Taylor Lautner och Kristen Stewart var på plats. Förutom stoppet i Stockholm har de också varit i Rom och i Berlin för att marknadsföra tredje Twilight-filmen.

I Rom fick Stewart kritik för att hon var allt annat än på hugget och idag skulle hon visa oss svenskar att hon minsann hade piggnat till. Men dessvärre verkade hon inte alls vara på alerten, utan det blev Lautner som fick agera energipiller och underhålla pressen.

Innan presskonferensen började meddelade man att duon skulle inte svara på några frågor som handlade om deras privatliv (läs Stewarts kärleksförhållande med Pattinson). Alla frågor som handlade om Pattinson bollade Stewart över till Lautner som gladeligen svarade på alla frågor.

När duon fick frågan om de inte saknade Pattinson tittade hon på Lautner som snabbt tog hand om frågan och svarade med humor och som kunde tolkas som att Stewart svarade på den.

- Jag saknar verkligen Rob. Det är något som saknas inom mig. Han är en rolig person att ha med sig, sa Lautner med ett skratt.

Lautner berättade också om hur tufft det är för honom att bibehålla vikten och formen.

- Jag försöker gå på gym så ofta jag kan. Helst fem dagar i veckan och äta varannan timme och undvika socker. Det blir problem när man är ute och marknadsför filmen, men man får göra sitt bästa, berättade Lautner.

Stewart verkade i allmänhet ha svårt att hitta bra svar på pressens frågor och tog gärna hjälp av Lautner som guidade henne i hennes svar. Hon tyckte dock att det skulle bli spännande med kvällens fan event.

- Det är alltid spännande att komma till ett nytt land och möta fansen. De uttrycker sig på olika sätt för varje land vi kommer till.

De håller också bra koll på vad som händer på nätet om Twilight-filmerna och framför allt Stewart var imponerad över de fan-trailers för filmerna som finns på YouTube.

- Trailers för filmerna - de är bättre än de officiella! De som gör dem borde jobba med trailers, säger Stewart.

Stewart tyckte inte själv att hon gör något unikt med sin rolltolkning, utan tycker det är viktigare att känsla för böckerna.

- Jag tror att vilken 17-årig tjej som helst skulle kunna spela Bella. Man behöver bara ta med sig det man känner när man har läst böckerna till inspelningen, berättar Stewart.

Även Lautner pratade mer än gärna om Meyers böcker.

- Jag kan jämföra händelserna i böckerna med saker som har hänt i mitt privatliv. Det är starka känslor och mycket romantik så långtråkigt blir det inte, Stephenie Meyer har verkligen skapat beroendeframkallande berättelser med mycket spänning och övernaturliga element, säger Lautner.

Stewart kunde inte få lämna Grand Hotel utan att svara på frågan om hon ska spela Lisbeth Salander den amerikanska remaken av "Män som hatar kvinnor" som regisseras av David Fincher.

- Jag skulle gärna vilja göra det, men jag kommer inte hinna med det. Som jag har fattat det kommer inspelningen krocka med inspelningen av "Breaking Dawn".

| 21 juni 2010 21:07 |