EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

12 februari 2016 | 11:00

Ryan Reynolds: "Studion förstod sig inte på Deadpool"

MovieZine träffar Ryan Reynolds för att prata om Deadpools långa väg till bioduken, favoritscenen och IKEA-möbler.
I elva år har Ryan Reynolds kämpat för att ta sin favorit-antihjälte Deadpool till bioduken. Första gången blev det magplask. Nu kommer filmen som ställer allt till rätta. ”Deadpool” presenterar den svärande, totalt oförutsägbara mutanten som slaktar bovar, pikar X-Men när han får chansen… och föredrar svenska möbler.

Jag måste ju fråga dig om IKEA-scenerna…

- Haha. Lustigt, du är den förste som nämner det. Vi skrev IKEA-scenerna redan för fem år sen. Jag, Rhett Reese och Paul Wernick som är filmens manusförfattare, satt och försökte hitta på en historia åt Blinda Al. Blinda Al är Deadpools inneboende i filmen, hon är blind som namnet antyder. Vi ville hitta deras knäppa, konstiga dynamik - så tänk om Blinda Al skruvar ihop IKEA-möbler åt Deadpool hela dagarna? Mot att han betalar hyran. Så ser deras överenskommelse ut. Sen vore ju IKEA-möbler väldigt svårt för en blind person att skruva ihop. Däri ligger en slags tortyr. 

Det är lika svårt för oss alla.

- Det är svårt för många människor! Jag vet inte ens om de på IKEA själva vet hur man gör…

Du försökte att få filmen gjord i flera år. Varför dröjde det?

- Sedan 2005. Det tog så lång tid eftersom en del filmer tar tid. Studion visste inte riktigt vad de hade, de förstod det inte. Det är en riskfylld film. Den utspelar sig i X-Mens universum, som ju är värdefullt för studion. Av flera anledningar var de inte säkra på det här. Studiochefer är ju inte heller serietidningsnördar. De är studiochefer. Så de förstår sig inte på såna här saker. Vad är det du älskar med den här karaktären?

- Jag älskar allt med honom. Jag älskar att han dyker ner i extremt våldsamma situationer men tar sig an det med komedi och humor. Jag gillar att han existerar i X-Mens värld. Jag älskar hans synsätt på allt. Jag älskar hur han alltid filtrerar smärta genom humor.

Tycker du att ”X-Men Origins: Wolverine” gav en rättvis bild av Deadpool?

- Jag tror att du redan vet mitt svar. Nej, det var inte en rättvis presentation av Deadpool alls. Du vet… det var studiopolitik och saker som låg utom min kontroll. Men det var antingen att spela Deadpool i den filmen, eller aldrig få chansen. I slutändan är jag glad att jag gjorde det. Men vi fick göra en ordentlig introduktion av Deadpool den här gången, ja.

På tal om det. Skulle du gå tillbaks och spela Green Lantern igen, om du fick chansen?

- Du leder vittnet igen. Vad tror du själv? Jag spelar Deadpool nu, det är något jag tycker är spännande, och det är allt jag säger om det.Vilken scen var den häftigaste att spela in?

- Jag älskar när Deadpool slåss mot Colossus från X-Men! Det är hysteriskt hur Deadpool krossar varenda ben i sin kropp i fighten mot Colossus, det får mig att skratta varje gång.

Du har säkert redan idéer för ”Deadpool 2”? Kan vi vänta oss några Marvel-cameos?

- Definitivt! Jag kan inte riktigt prata om det, men det finns säkert utrymme för fler X-Men som gästspelar i ”Deadpool”-uppföljaren.

Ni har premiär runt Alla hjärtans dag. Skulle du föreslå ”Deadpool” som en bra dejtfilm?

- Absolut. Det finns en kärlekshistoria i ”Deadpool”, en väldigt stark sådan. Kärlekshistorien går över till att bli en hämndhistoria också, men ja. Vi älskade den här kärlekshistorien som karaktären fick, för den grundar honom i något verkligt. Den sätter mycket känslor på spel. Jag tror att folk kommer älska filmen på Alla hjärtans dag. 


”Deadpool” går nu på bio över hela landet.
| 12 februari 2016 11:00 |