EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

1 juli 2015 | 20:00

Mark Wahlberg i sin första uppföljare

Vi fick en snabb uppdatering på ”Ted 2”, ”Entourage” och framtiden för ”Transformers”.
Efter framgångsrika komedin ”Ted” - med Mark Wahlberg i den mänskliga huvudrollen som nallen Teds bäste vän John - gör han nu sin första uppföljare. För MovieZine berättar Wahlberg om vad som väntar i sommarkomedin, och vilka filmer vi ser honom i härnäst.

”Ted 2” är en uppföljare så förväntningarna är redan högt satta. Hur tycker du att den skiljer sig från originalet?

- Jag har aldrig gjort en uppföljare under hela min karriär, för om du inte kan göra en bättre film, så är det inte värt att göra. Det är inte lätt, men Seth kände likadant och han kom upp med en fantastisk idé på hur man skulle göra filmen inte bara bättre, men också väldigt annorlunda mot den första. Man har allt som vi älskade i första filmen, den galna humorn och den emotionella kärnan, vänskapen mellan Ted och John, men förhöjt. Det plus ett vackert budskap om att alla borde behandlas lika.

Har du några favoritscener?

- Jag har inte sett den färdiga filmen, men jag måste säga sjukhusscenen. Jag hamnar på sjukhus och försöker ge igen på Ted för den gången han lurade mig i första filmen. Det var en rolig scen. 

Mila Kunis är inte med, hur kommer det sig?

- I den första filmen märker man att hur mycket de än älskar varandra, så är de inte menade för varann. De är inte rätt för varann. Den relationen var dömd till att misslyckas. När vi möter John nu är han redan skild, han är deprimerad, och Ted försöker få honom ur det genom att introducera honom för nya kvinnor. John är som han är och han vill inte bli sårad igen. Han är inte sugen på att börja dejta. 


Mark Wahlberg och Amanda Seyfried på New York-premiären.

Hur annorlunda är det att spela mot Ted från att spela mot en Transformers?

- Det är bara storleken som skiljer. Det är fortfarande på låtsas. Men Ted är inte så hög medan Optimus är 15 meter lång. 

Du har säkert hört att de planerar flera nya Transformers-filmer. Vad tycker du om det?

- Jag är inte säker. Jag vet inte ens om jag får vara med i nästa. Vi får se.

Kommer du tillbaka till ”Ted 3” om den blir av?

- Jag vet inte det heller. Om folk vill se det en gång till, och om vi återigen kan göra något bättre än ”Ted” och ”Ted 2”. Men… det blir svårare för varje gång.

Du har en till komedi ute i sommar, ”Entourage”. Hur var du involverad den här gången?

- Jag var den som fick igång filmen, såg till att den fick grönt ljus. Doug (Ellin) skrev manus och de spelade in en fantastisk film. Utmaningen var att övertyga alla, och att få till finansieringen.

Vad kommer härnäst för dig? 

- Jag har gjort en komedi med Will Ferrell - han är för övrigt gift med en svenska. Den släpps i jul. Sedan spelar jag in en verklighetsbaserad film om Deepwater Horizon, oljeplattformen som sjönk 2010.


"Ted 2" går upp på bio 15 juli.
| 1 juli 2015 20:00 |