Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

8 mars 2024 | 11:00

"American Pie"-farsan till MovieZine: "Jag föll pladask för det svenska folket"

MovieZine snackar med skådespelaren Eugene Levy om hans svenska midsommarfirande i ösregnet.
Ari Asters skräckfilm "Midsommar" gjorde troligtvis inte det svenska midsommarfirandet en supertjänst. Men en av producenterna till reseprogrammet "The Reluctant Traveler" hos Apple TV+, tyckte uppenbarligen ändå att det vore kul att flyga hit "American Pie"-skådespelaren Eugene Levy - för att ge traditionen en ny chans på den internationella scenen. 
 
På senare år är Levy kanske mest känd för sin hyllade roll i komediserien "Schitt's Creek", men det råder ingen tvekan om att "American Pie" fortfarande är det första som kommer på tal när någon känner igen honom. Inför premiären av den andra säsongen av "The Reluctant Traveler" så fick MovieZine chansen att snacka lite kort med skådespelaren om avsnittet som utspelar sig i Sverige:
 

"Jag föll pladask för det svenska folket där och då"

 
Eugene Levy är med och dekorerar midsommarstången med blommor i "The Reluctant Traveler". 
 
Den andra säsongen av "The Reluctant Traveler" inleder ju med en resa till Sverige för att fira midsommarafton. Jag får nog nästan börja med att fråga om du hade sett skräckfilmen "Midsommar" innan du kom hit?
 
- Nej, den hade jag faktiskt inte sett. Producenterna hade däremot gjort det... och valt att inte berätta något för mig!
 
Det var nog tur. Men som svensk så får jag helt enkelt vara glad över att det nu faktiskt finns en lite mer positiv representation av just den högtiden också. Det känns nästan som att du blev lite rörd av firandet där på slutet?
 
- Vi visste ju vad som var planerat kring midsommarfirandet och hur vi tänkte att vi kunde täcka dagen på bästa möjliga sätt. Men sedan började det ju regna. Och det vräkte verkligen ned. Så när jag såg alla dessa fina människor, i sina dräkter, mitt i ösregnet... och att alla ändå hade det så roligt tillsammans. Precis som om solen sken på den finaste av dagar. Det värmde hjärtat på något sätt, jag föll pladask för det svenska folket där och då.
 
- Det spelade helt enkelt ingen roll vilket väder det var, midsommarfirandet skulle fortgå med samma glädje oavsett. Produktionsmässigt så fungerade det nog nästan bättre, konstigt nog. Det gjorde ju troligtvis avsnittet ännu mer intressant än om vädret hade samarbetat bättre. Nu fick vi verkligen se personligheterna kliva fram på ett fint sätt.
 
Här kan du se en liten del av Eugene Levys midsommarfirande i Sverige:
 
 
Det första avsnittet ur den andra säsongen av "The Reluctant Traveler" finns nu tillgängligt hos Apple TV+, där vi alltså får följa hela Levys resa till Sverige. Under resten av säsongen får vi följa hans resa genom Europa där sex ytterligare länder besöks. 
 
 
Kommer du att ge "The Reluctant Traveler" en chans? Hur många gånger har du sett "American Pie" genom åren? Kommentera gärna nedan!
| 8 mars 2024 11:00 |