Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

15 mars 2023 | 20:00

"Ted Lasso"-skaparen: "Jag älskar att spela Roy Kent"

MovieZine snackar med skådespelaren och manusförfattaren Brett Goldstein om den nya säsongen av "Ted Lasso" samt hans roll som Hercules i Marvelfilmerna.
En av tv-världens mest positiva serier är äntligen tillbaka. Med positiv menar jag givetvis känslan den sprider till tittarna om hur viktigt det är att tro på sig själv och göra det rätta. Något vi redan i det första avsnittet får se prov på från mer eller mindre hela "Ted Lasso"-gänget. 
 
Jag har personligen haft lyxen att få förhandstitta på ett gäng avsnitt ur den tredje säsongen - och gillar den lyckligtvis minst lika mycket som de två tidigare säsongerna. Inför premiären fick jag även chansen att snacka lite med Brett Goldstein, som spelar den skönsvärande (numera) fotbollstränaren Roy Kent i den nya säsongen. Under vårt samtal hinner vi även glida in lite på hans nya roll som Hercules i Marvel.
 
 
Brett Goldstein, Brendan Hunt och Jason Sudeikis spelar Roy Kent, Coach Beard och Ted Lasso i "Ted Lasso". Men alla tre arbetar även som manusförfattare och producenter av den populära serien tillsammans med Joe Kelly och Bill Lawrence. 
 
Det är många som håller just Roy Kent som en av sina favoritkaraktärer i "Ted Lasso" och han verkar helt klart vara väldigt speciell, även för dig. Med tanke på att du inledningsvis bara var involverad som manusförfattare men föll för just den rollen och kände att du var rätt person för den. Så, hur är det att spela Roy Kent?
 
– Jag är väldigt glad för att du känner så. Jag känner i alla fall så själv, för jag älskar att spela Roy Kent. Jag fucking älskar verkligen att spela Roy, det är en fantastisk karaktär. Det är väldigt lätt att glida in i Roy Kent för mig. Du vet, han är en riktig tredimensionell snubbe, som fortfarande försöker få ordning på sitt liv. Men han vet inte riktigt hur han ska göra för att hantera och kommunicera kring sina känslor, vilket gör honom till en intressant karaktär att spela.
 
Jag uppskattar också hur mycket av ditt skådespel som behöver ske nästan mer med ögonen och kroppsspråket, då det finns saker som Roy aldrig riktigt skulle säga rakt ut. Men vi tittare ”ser vad han tänker” så att säga.
 
– Oh, tack! Och jag förstår precis vad du menar.
 
Sedan har vi ju din roll som Hercules i Marvel nu också, som jag vet att du knappt får snacka om med tanke på chippet i hjärnan som exploderar då…
 
– Ah, du har redan koll på chippet alltså?
 
Precis, haha. Men till skillnad från med Roy Kent, tror du åtminstone att du kommer att få chansen att le lite medan du axlar rollen som Hercules framöver?
 
– Ja! Åtminstone baserat på serietidningarna, så tror jag att Hercules är en mycket mer utåtriktad karaktär än Roy och mycket mer sällskaplig. Så ja, jag tror nog att han kommer att få le lite. Han verkar också vara någon som njuter av sällskap från kvinnor och jag tror inte att han är särskilt blyg heller.
 

"En dröm att få in SuperBob i Avengers"

 
Brett Goldstein har spelat superhjälte i komedin "SuperBob" från 2015 redan, så Hercules och Marvel blir faktiskt inte första superhjälte-vändan för honom...
 
Och jag antar att det hela började med att Kevin Feige satt och tittade på SuperBob och sedan föll bara resten på plats?
 
– Haha! Mellan dig och mig, så hade det varit lite av en dröm att få in SuperBob i Avengers. 
 
Det kanske blir svårt nu när du redan är med i Marvel som Hercules dock…
 
– Det finns ju ändå greenscreens, det där får Marvel bara lösa på något sätt. 
 
Annars vore det ju inte helt fel att få in en SuperBob-fot hos DC nu när man håller på att bygga upp på nytt där?
 
– Alltså, jag hade varit minst lika nöjd om han blev en del av Justice League! Jag är på. 
 
 
Det första avsnittet ur den tredje säsongen av "Ted Lasso" finns nu tillgängligt hos Apple TV+. Den tredje säsongen kommer att bestå av totalt tolv nya avsnitt, där ett nytt avsnitt släpps varje onsdag. Lite senare under säsongen kommer vi även att släppa mitt snack med Brendan Hunt (Coach Beard), som bland annat flexar sina kunskaper om Sverige och att han kan skillnaden på Hammarby och Djurgården.
 
 
Kommer du att ge den tredje säsongen av "Ted Lasso" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 15 mars 2023 20:00 |