MELLO

Skribent

MovieZine

3 februari 2022 | 21:00

5 snabba frågor till Omar Rudberg

MovieZine tar pulsen på årets artister i Melodifestivalen. Först ut är Omar Rudberg, som berättar om sitt poppiga nummer och förberedelserna inför ”Young Royals” säsong 2.
Hans förra Mello-bidrag ”Om om och om igen” har vi lyssnat på om, om och om igen. Nu är Omar Rudberg, 23 år, tillbaka på Melodifestivalens scen med en låt som utlovar dans, show och energi.

- Jag är så taggad! Det ska bli riktigt, riktigt kul. Det ska bli kul att se hur numret ser ut på scen, säger han till MovieZine samma dag som repetitionerna på Globen drar igång.

Du har ju varit med förut, både med bandet FO&O och som soloartist. Känner du dig nervös inför tävlingen, eller blir det lättare för varje gång?

- Just nu är jag ganska lugn men jag tror nervositeten kommer slå in på lördag. De här dagarna innan är jag mest taggad. Det ska bli kul att testa scenen och känna på allting. Men under sista repet, när man vet att ”nästa gång är det på riktigt”, då kommer nervositeten slå till tror jag.
 
Omar Rudberg i Melodifestivalen 2019. Foto: SVT
 
- Jag har bett alla jag jobbar med, hela mitt team på scen och bakom scen, att hela tiden påminna mig om att inte göra mer än nödvändigt. Bara ha kul och softa. Jag brukar ha så mycket energi och adrenalin precis innan det gäller, att jag tar i direkt från början och då tröttar jag ut mig själv. Jag ska verkligen försöka ta det lugnt den här gången. Men det blir svårt med all adrenalin jag kommer att ha, skrattar Omar.

Din låt heter ”Moving Like That”. Det låter som mycket dans och show?

- Ja, låten är väldigt upptempo, väldigt glad och härlig. Man blir glad av den. Den har en kärleksfull text. Det kommer bli mycket energi på scenen! Det ska bli väldigt intressant att se vad folk tycker faktiskt, för det kommer inte att gå att jämföra med min förra låt. Det är väldigt skönt att kunna komma in med något fresh, något nytt. Det är en poplåt, upptempo, mycket mer energi. Hela viben är helt ny. Nya dansare. Jag kommer ha manliga dansare. Och det kommer vara ett kattigt uppträdande. Alltså - snyggt!

Hur går det med ”Young Royals” säsong 2?

- Vi kommer att börja spela in om ett par veckor. Så jag hinner göra Mello och fokusera på det just nu. Men redan nästa vecka ska jag börja repa, plugga manus och allt vad det innebär. Det ska bli riktigt kul, det är ju snart. Sen om jag går till final eller semifinal kommer jag behöva ta två dagars paus från inspelningen för att köra Mello. Vi får se. Om det är så galet att jag går vidare. Vilket jag verkligen hoppas på! (Skratt)
 
Mer kärlekstrassel att vänta i andra säsongen av "Young Royals". Foto: Netflix
 
Man har ju märkt att serien fått många fans världen över. Hur ser du på det fantastiska mottagandet?

- Det har varit hysteri på nätet. Det är så sjukt att se. En jätterolig resa att få uppleva. Jag får så mycket meddelanden, kommentarer och följare. Folk har gjort fan art, egna målningar, och lagt ned mycket tid på allt de älskar. Fansen är så dedikerade. Det är en sjuk upplevelse. De kommer garanterat sitta bänkade och kolla Mello, även om klockan är 4 på natten i vissa länder.

Kommer du fortsätta som skådespelare efter ”Young Royals”?

- Min dröm är såklart att fortsätta släppa musik och få den att nå ut runt om i världen. Det är absolut något jag prioriterar. Men sen vill jag verkligen fortsätta med skådespeleriet. Jag har fått en otrolig chans genom att få den här rollen som min första, det är inget jag kommer kasta bort. Det har kommit in lite nya erbjudanden som jag hoppas blir av… Väldigt roliga projekt på svenska som jag tyvärr inte kan säga något mer om just nu. Men jag är taggad. Sen har jag också en dröm om att skådespela på spanska och engelska såklart.
| 3 februari 2022 21:00 |