Elvis Presley

Skådespelare 08 Januari 1935 - 16 Augusti 1977 Tupelo, Mississippi, USA

Biografi

Elvis Aaron Presley föddes den 8 januari 1935 i Tupelo, Mississippi, USA. Han flyttade som 13-åring till Memphis, Tennessee där han bodde resten av sitt liv. Han kom att bli en utav de största inom populärmusiken någonsin.

Elvis Presley gjorde filmdebut 1956 med Love Me Tender (på svenska Duell i Texas) och kom senare att medverka i 32 stycken filmer till i sitt liv, varav två var dokumentärer.

Efter att Presley kom hem efter armétjänst 1960 så spenderade han större delen av 60-talet med att medverka i filmer som kanske inte går till historien som bland de bästa men som gick bra på biograferna.

I början på 70-talet återupptog Presley musiken och turnérandet och fortsatte med detta tills sin död den 16 augusti 1977, endast 42 år gammal.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
dominic
Håller på att kolla på filmen Elvis från 2005, om Parker var likadan i verkligheten som i filmen så blir jag fan förbannad. Ändå har jag bara sett till militäråren i filmen.
Anton S
Den där jävla Parker :( Blir bara förbannad när jag tänker på honom :/ Elvis ville ju också medverka i meningsfulla filmer som West Side Story m.fl, men så får han göra filmer som Jailhouse Rock o Viva Las Vegas? PARKER KAN DRA ÅT HELVETE!!!
dominic
Men man blir så ledsen över hur Parker skrapade sönder Elvis på 60-talets mitt när han verkligen mjölkade Elvis för att tjäna sina pengar.
FAN FÖR PARKER
Visa fler (1)