Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 mars 2022 | 08:45

Zoë Kravitz fick inte provspela för "The Dark Knight Rises"

"The Batman"-stjärnan försökte provfilma för Christopher Nolans "The Dark Knight Rises" redan för tio år sen. Då ansågs hon "för urban".
DC:s senaste superhjälterulle "The Batman" är en stor biosuccé, och det är inte bara Robert Pattinsons nytolkning av Gothams räddare som hyllas. Även Zoë Kravitz får sin beskärda del lovord i rollen som Selina Kyle, aka den akrobatiska tjuven Catwoman. 
 
I nya intervjuer har det framkommit att Kravitz haft ögonen på rollen länge. Hon ville provfilma redan för Christopher Nolans "The Dark Knight Rises" - men tror att hennes hudfärg kom i vägen. För The Guardian berättar hon att hon ansågs för "urban".
 
- Jag vet inte om det kom direkt från Chris Nolan. Det kanske var en casting director eller någons assistent. Men som färgad kvinna och skådespelerska, att bli nobbad från en audition på grund av min hudfärg och höra ordet "urban" slängas runt sådär, det kändes verkligen hårt på den tiden, säger hon.
 
Christian Bale och Anne Hathaway i "The Dark Knight Rises"
 
I ett inlägg på Instagram Stories förtydligar Kravitz om att rollen hon sökte inte var Catwoman. "Jag ville provspela för en mindre roll men fick veta att de inte sökte "urbana" typer. Jag säger inte det för att peka ut någon som rasist, jag tror inte att någon menade illa." 
 
Kravitz, som vi tidigare kunnat se i "Mad Max: Fury Road", "Fantastiska vidunder"-filmerna och tv-serien "Big Little Lies", är just nu på väg att bli en av Hollywoods stora tack vare "The Batman". Du kan även se henne i HBO Max originalfilm "Kimi", och snart regidebuterar hon med "Pussy Island". 
| 8 mars 2022 08:45 |