Skribent

Patrik Jonsson

14 februari 2013 | 21:01

"Zero Hour", flipp eller flopp?

Alldeles strax är det dags för konspirationsserien "Zero Hour" att göra entré på bästa sändningstid. Jag har sett pilotavsnittet och nedan kommer min dom i form av en något TV.com-inspirerad artikel, ja bara för omväxlings skull.

När har denna premiär då?

"Zero Hour" har premiär i USA nu ikväll!

Vilken kanal?

Det är den berömda alfabetskanalen ABC som står för detta kalaset.

Vilka står bakom den?

Serien är skapad och skriven av Lorenzo di Bonaventura, som tidigare varit med och producerat filmer som "1408", "Transformers" och "G.I.Joe" samt Paul Scheuring som innan denna mestadels har arbetat med "Prison Break".

Har den några kända ansikten?

Jo det har den väl, Anthony Edwards som har huvudrollen kanske ni känner igen från filmer som "Zodiac", "Top Gun" och TV-serien "ER". Sedan har ju våran egen Michael Nyqvist en roll som seriens badguy!

Vad kommer den att handla om då?

Detta är en slags konspirationsthriller så det lär bli mycket gåtor, symboler och pussel, samtidigt är det ett kidnappningsdrama då huvudpersonen Hank Galliston (Edwards) får sin fru bortrövad och genom detta tvingas ut på ett kryptiskt äventyr.

Har du någon trailer som man får glutta på?

But of course!

Flipp eller flopp?

Det här luktar dessvärre "The Event" all over again och vi vet ju hur det gick för den, det luktar med andra ord rätt så illa. Bonaventura må ha varit med och skapat succé med "Tranformers" men något vidare djup i karaktärer eller handling för att man ska kunna dra paralleller med en eventuell kvalitetsserie hittar man knappast i de filmerna. Hans parhäst Paul Scheuring bör dessutom ha fått slut på uppslag av "smarta" tvistar efter alla år av åbäkande med "Prison Break".

Det sänds visserligen mycket bös på ABC nuförtiden som ändå får hyggliga tittarsiffror ("Body of Proof" är bara ett exempel), men någon gång får det väl ändå vara nog? Endast trailern kändes för lång och då en trailer som har till uppgift att visa det bästa är tråkig och rent av usel är det riktigt illavarslande. Precis som trailern var pilotavsnittet fyllt med genuint horribla skådespelarinsatser, dålig musik, ologik och en tokfånig atmosfär. ABC får nog desperat fortsätta leta efter ett nytt "Lost" för "Zero Hour" lär knappast täppa det gigantiska hålet. Jag spår utan att blinka en fet flopp!

Du tycker alltså inte att man ska se denna?

Har ni absolut ingenting annat för er så visst, go ahead, men det kommer många fler nya serier senare i mars och april, mitt råd är att istället lägga ert hopp och er energi på dessa istället, de kan i alla fall knappast vara sämre än "Zero Hour". Att ABC tror att de kommer att locka fler tittare med denna än vad de gjorde med nyligen nedlagda "Last Resort" är hysteriskt komiskt. Pilotavsnittet av "Zero Hour" kan nog vara ett av de sämsta jag sett, jag skulle då aldrig ha gett serien grönt ljus efter detta.

Nyheter i korthet:

Vi vet att Shawn Ryan kommer att procudera CBS:s serieversion av "Beverly Hills Cop", vi vet att Foleys son kommer att stå i fokus och att han kommer att spelas av Brandon T. Jackson och vi vet att Eddie Murphy själv kommer att dyka upp då och då i rollen som Axel Foley himself. Nu vet vi även att Barry Sonnenfeld ("Men in Black") kommer att regissera kalaset, eller ja, i alla fall pilotavsnittet.

Ifall man vill öka sina förutsättningar för att lyckas med en kostsam och storslagen serie vore en kabelkanal att föredra. Detta må inte J.J. Abrams ha förstått riktigt ännu men nu verkar det som att åtminstone hans parhäst Damon Lindelof har gjort det. Lindelof ska nämligen göra "The Leftovers" hos HBO, ett pilotavsnitt har redan fått grönt ljus och denna ska alltså kortfattat utspela sig tre år efter det att mänskligheten har gått under. "The Leftovers" kommer att baseras på romanen med samma namn av Tom Perrotta.

Kan History Channel så kan även Discovery Channel, så tänker nog i alla fall Discovery då även de nu satsar på en dramaproduktion. "Klondike" heter den och huvudrollen har precis gått till ingen mindre än Chris Cooper. "Klondike" är en miniserie som ska handla om en man (Cooper) som försöker överleva livets hårda förhållanden i jakten efter guld och lycka i norra Kanada. Ridley Scott kommer att producera och själva serien ska bygga på boken "Gold Diggers: Striking It Rich In The Klondike" av Charlotte Gray.

Christina Applegate hoppar av det redan sjunkande skeppet som är "Up All Night" och det gör hon helt rätt i. Lycka till med resten NBC, frågan är ju varför de inte bara lägger ned serien? Ja och apropå sjunkande skepp, NBC har åtminstone tagit sitt förnuft till fånga och lagt ned horribla "Do No Harm", två avsnitt tog det.

Jonathan Banks, från bland annat "Breaking Bad", har fått rollen som en mörk och ond karaktär vid namn Leo Killpriest i NBC:s kommande "Bloodline". Serien ska kretsa kring en tjej som fastnat i kaoset mellan två familjer som ligger i fejd med varandra. Dessvärre är det Peter Berg som regisserar...

Behöver jag ens säga det? Detta börjar bli rutin. Nåväl, AMC:s "The Walking Dead" slog ytterligare rekord då premiären av den avslutande delen av den tredje säsongen drog igång i söndags. Makalösa 16,6 miljoner bänkade sig framför zombiedramat, detta är egentligen helt osannolika siffror, vi får ju inte glömma att vi faktiskt talar om en kabelserie! (som dessutom gick upp mot Grammy Awards) Det är verkligen nya tider nu.

Ja, och apropå AMC; efter framgångarna med just "The Walking Dead" ger sig nu kanalen på en monsterserie. Projektet ska baseras på romanen "The Terror", av Dan Simmons från 2007, vilken utspelar sig 1847 och kretsar kring en marin expedition som har till uppgift att utforska Arktis. Väl där stöter de sedermera på en minst sagt otrevlig varelse. "The Terror" kommer att produceras av Ridley Scott. Monster, Scott och AMC, ja tack!

Någon som har saknat härlige Josh Holloway sedan "Lost" gick i graven? Jag har! Ja och nu verkar det som att han äntligen är tillbaka. Serien heter "Intelligence" och har fått grönt ljus till ett pilotavsnitt av CBS. "Intelligence" ska baseras på den ännu outgivna romanen "Dissident" av John Dixon och Holloway ska spela huvudrollen som en före detta Navy Seal vid namn Gabriel Black. CBS chockar lite med att avslöja att serien kommer att bli en följegångsserie, inte varje dag det händer hos procedural-CBS, kanon!

HBO har avslöjat premiärdatumet för den andra säsongen av komediserien "Veep" och det är den fjortonde april som gäller.

The CW har förnyat serierna "Arrow", "The Vampire Diaries" och "Supernatural".

Det är nu klart vilka som ska få spela det ökända paret Bonnie & Clyde i History Channels miniserie med samma namn: Holliday Grainger och Emile Hirsch!

Nu är datumet spikat för när det absolut sista avsnittet av "The Office" (US) kommer att sändas och det blir den sextonde maj, avsnittet blir ett dubbelavsnitt.

Serien "The Bridge", som är en slags remake på svenskdanska "Bron", har fått grönt ljus till en hel säsong bestående av 13 episoder av FX. Däremot har BBC efter två säsonger beslutat att lägga ned dramaserien "The Hours".

Den tredje säsongen av AMC:s "The Killing" har fått ytterligare förstärkning och denna gång i form av skådespelaren Peter Sarsgaard, detta blir hans första stora TV-roll. För några veckor sedan rapporterades det om att även Elias Koteas snott åt sig en roll.

Ja, det var rätt mycket nyheter denna vecka men nu var det slut, en vecka går fort så vi hörs snart igen!

| 14 februari 2013 21:01 |