Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 augusti 2023 | 16:00

Zendaya trött på snälla roller - vill spela superskurk

”Euphoria”-stjärnan är trött på att spela snälla roller och ser fram emot att kunna spela ond, och samtidigt pröva på att regissera.
Den gamla Disney-stjärnan har tagit ett bestämt kliv in med vuxna roller via ”Spider-Man”-filmerna, ”Dune” och inte minst sin Emmy-nominerade roll som drogmissbrukare i ”Euphoria”. Nu berättar hon i en intervju med Elle om att hon är sugen på att spela mindre snälla roller.
 
- Jag skulle älska att spela skurk. Pröva på den där onda, superskurk-vibben. Vad det än innebär, tänker inte nödvändigtvis i en superhjälte-film utan mer i en känslomässig bemärkelse. Jag tycker att jag alltid spelar snäll, så nu skulle jag vilja spela den onda.
 
Hon är också sugen att regissera något i framtiden.
 
- Jag vill regissera en dag. Att regissera en film, förhoppningsvis mer än bara en, men bara att få göra det. Det första steget att faktiskt göra något på egen hand är inte ett lätt steg att ta, så förhoppningsvis kan jag komma över rädslan.
 
Zendaya har huvudrollerna i två kommande filmer. Dels som Chani i Denis Villeneuves uppföljare “Dune: Part Two”, och som tennistränare i Luca Guadagninos “Challengers”. Båda skulle släppts i år men har som många produktioner blivit senarelagda till 2024 på grund av strejken. Vi får hoppas för Zendayas skull att de kan leda till en eventuell skurkroll och/eller regijobb i framtiden.
 
Kan du tänka dig Zendaya som skurk?
| 29 augusti 2023 16:00 |