Serie

Skribent

MovieZine

23 juni 2021 | 15:00

Unga stjärnskott i drama på internatskola

Nu är det klart att Viaplays "Zebrarummet" får streamingpremiär 22 augusti. I rollerna syns Edvin Endre, Valter Skarsgård och Alva Bratt.
I dramaserien "Zebrarummet" får vi inblick i maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser.

En ung elev från den anrika internatskolan Tuna Kvarn hittas död, ett mysterium som omgärdas av kompakt tystnad från skolans privilegierade ungdomar. En bit från Tuna Kvarn ligger den kommunala Holmeredskolan, som snabbt blir utpekad som källan till tragedin. Nu riktas omvärldens blickar mot skolorna, och när en mobilfilm från Tuna Kvarns förnedrande initieringsriter läcker ut i sociala medier sätts oanade mekanismer i rörelse.

– Det var kul att få arbeta med de här skådespelarna som jag beundrar. Många unga duktiga som var roliga att lära känna, säger Edvin Endre i ett pressmeddelande.
 
 
"Zebrarummet" är ett spänningsdrama om en internatskola för de privilegierade, men också en berättelse om olika förutsättningar i livet, om kulturkrockar och maktspel, om vad människor är beredda att göra för att uppnå sina drömmar, och om hur strukturer i samhället reproduceras.
 
 
Serien bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman. I rollerna ser vi, förutom Schyffert, bland andra Edvin Endre, Aliette Opheim, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Maxwell Vaz, Tiam Miladi, Wilma Lidén, Amanda Lindh, Adja Krook och Aviva Wrede.

– Det absolut roligaste har varit att jobba med alla sjukt grymma unga skådespelare som satsat tusen procent i arbetet, inte minst de unga talanger jag inte träffat tidigare. Jag tycker den här serien till stor del handlar om gränser för vad som är ett okej mänskligt beteende, och hur långt människor med makt och privilegier är beredda att flytta gränserna. Manusförfattaren Michaela Hamilton är väldigt duktig på att beskriva situationer i den här världen, det märks att hon vet vad hon pratar om, säger Andrea Östlund som är en av seriens regissörer.
 
Serien består av åtta avsnitt och har streamingpremiär 22 augusti på Viaplay.
| 23 juni 2021 15:00 |