Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

4 november 2023 | 13:30

Zack Snyders "Rebel Moon"-universum får oväntad utökning

Zack Snyder latar sig inte inför premiären av "Rebel Moon: Part One - A Child of Fire" - en animerad serie är på väg.
När Disney inte nappade på Snyders vision som till en början var tänkt att bli ett kapitel i “Star Wars”-världen var det nog få personer som insåg hur stort projektet skulle bli. “Rebel Moon: Part One – Child of Fire” samt “Rebel Moon: Part Two: The Scargiver” får premiär på Netflix med fyra månaders mellanrum, dock har alla sci-fi-fans mer att se fram emot.  
 
Om man ska tro Snyder själv är detta en guldgruva som kan utökas rejält. I en intervju berättar han om just världsbygget kring “Rebel Moon” och hur mycket historia och bakgrund man fyllt ut handlingen med: 
 
- Jag är en portvakt för vad som är möjligt och inte. Jag är den enda som vet vart handlingen är på väg, och jag har det kartlagt hela vägen. Vi håller på ett utveckla en podcast, en animerad serietidning och en animerad serie. Allt detta utspelar sig innan filmen. Så du kan ana omfattningen av mytologin som vi jobbar på.  
 
Det låter med andra ord som Netflix har full förtroende för Snyders värld och satsar stort för att utveckla det på så många olika fronter som möjligt. Enligt medförfattaren Kurt Johnstad sträcker sig tidslinjen hela 800 år bakåt från filmerna så det finns gott om material att använda i diverse olika projekt. När den animerade serien har premiär är tills vidare oklart. 
 
“Rebel Moon: Part One – Child of Fire” har premiär 22 december på Netflix.  
“Rebel Moon: Part Two – The Scargiver” har premiär 19 april 2024 på Netflix. 
 
Ser du fram emot Snyders expanderade “Rebel Moon”-universum? Kommentera nedan.  
| 4 november 2023 13:30 |