trailer

Skribent

Alexander Kardelo

13 november 2023 | 09:30

Årets mest episka sci-fi släpps den 22 december

Zack Snyder presenterar trailern till sin ambitiösa "Rebel Moon - Part One: A Child of Fire".
December och julsäsongen brukar skämma bort oss med en och annan riktig storfilm på bio. Men i år hittas den istället på streaming. Netflix laddar upp för premiär av sin påkostade "Rebel Moon" - två sci-fi-filmer från Zack Snyder som gav oss "300" och "Batman v Superman".
 
Under helgen fick han avsluta Geeked Week med trailersläpp för den första delen, "Rebel Moon - Part One: A Child of Fire".
 
- Filmen kan ses som en David vs Goliat-historia. Det handlar om ett litet bondesamhälle, och ett krigsskepp som kommer till deras planet för att stjäla deras mat och mätta sina soldater, säger Snyder.
 
Se nya trailern här:
 
 

Zack Snyder har planerat filmen i 30 års tid

 
Trailern fick sällskap av en featurette där regissören går igenom ruta för ruta och ger fans en djupdykning i detta ambitiösa och effektspäckade filmuniversum. En stor mängd visuella effekter blandas med praktiska detaljer som att hela byn byggdes upp på riktigt.
 
Här får vi höra mer om hjälten Kora (Sofia Boutella), skurken Admiral Noble (Ed Skrein), piloten Kai (Charlie Hunnam) och de andra karaktärerna som dras in i rymdkriget. Vi får också en glimt av roboten Jimmy, vars röst görs av självaste Anthony Hopkins.
 
Snyder har tidigare varit öppen med sina inspirationskällor som sträcker sig från Kurosawas klassiker "De sju samurajerna" till "Star Wars". Hans episka vision fick delas upp på två filmer, varav den första får premiär 22 december.
 
- Det är en bra julfilm, skämtar han.
 
- Jag kan knappt vänta tills publiken får se filmen, och kastas in i denna upplevelse och följa med karaktärerna på deras resa. Jag har planerat och jobbat på denna episka resa i 30 år. Det är verkligen ett kärleksprojekt.
 
Hör mer om Snyders storfilm nedan:
 
 

Vad handlar "Rebel Moon" om?

 
Efter att ha en kraschlandat på en måne i universums mest avlägsna hörn börjar Kora (Sofia Boutella), en främling med ett mystiskt förflutet, ett nytt liv i ett fredligt samhälle med bönder.
 
Men hon blir snart deras enda hopp för att överleva när den tyranniske Balisarius (Fra Fee) och hans grymma sändebud amiral Noble (Ed Skrein) upptäcker att bönderna har råkat sälja sin skörd till syskonen Bloodaxe (Cleopatra Coleman och Ray Fisher) – ledargestalter för en grupp brutala rebeller som jagas av Motherworld.
 
Kora och Gunnar (Michiel Huisman), en ömsint bonde utan krigserfarenhet, får i uppdrag att hitta krigare som är beredda att riskera livet för att försvara Veldts invånare.
 
Det blir en resa som tar dem till olika världar i jakt på syskonen Bloodaxe, och längs vägen samlar de ihop en liten grupp soldater som alla är i behov av upprättelse: Piloten och legosoldaten Kai (Charlie Hunnam), den legendariska befälhavaren general Titus (Djimon Hounsou), Nemesis (Doona Bae), svärdsmästaren och exfången Tarak (Staz Nair) med ett kungligt förflutet och frihetskämpen Milius (E. Duffy). På Veldt vaknar Jimmy (röst av Anthony Hopkins), en uråldrig mekanisk beskyddare, till liv med ett nytt syfte.
 
Men den nya rebellgruppen måste lära sig att lita på varandra och kämpa tillsammans innan Motherworlds arméer förgör dem alla.
| 13 november 2023 09:30 |