Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 april 2016 | 20:00

Zack Snyder tog bort "för mörk" scen ur "Batman v Superman: Dawn of Justice"

Som avslöjade varför Superman inte hjälper alla i nöd.
Det är lite lustigt när man tänker på det, men visst borde Superman höra en hel massa rop på hjälp genom sin superhörsel, och inte bara de som kommer från Louis och Martha? Jo, visst är det så, och detta är något Zack Snyder också tänkt på. Hur väljer den trikåklädde utomjordingen vilka han ska rädda? I en intervju med IGN berättar nu Snyder mer om detta, och om varför Superman inte hör Martha Kents rop på hjälp när hon blir tagen av Lex Luthors hantlangare.

Han säger:

- För mig känns hela vägen mellan Metropolis och Smallville som den absoluta maxgränsen för hans hörsel. Och dessutom tänker jag mig att alla ljud från staden gör det svårare för honom att fokusera.

Han berättar också om en scen som förklarar Supermans superhörsel-dilemma, och varför han var tvungen att ta bort den:

- Vi hade en scen i filmen som vi valde att ta bort, som visar hur han försöker lokalisera henne när han fått reda på att Lex har  henne. Det var en mörk scen som vi klippte bort därför att den representerade hans mörka sida. För när han letar efter sin mamma så hör han en hel massa andra rop på hjälp från invånarna i staden.

Och det är här det blir riktigt mörkt:

- Jag gillar idén om att han har lärt sig själv att inte titta, för om han tittar runt så blir det liksom en oändlig ström av behövande människor. Han måste veta när han ska blanda sig i, och när han inte ska göra det. Eller inte när han inte ska blanda sig i, men han kan inte vara överallt. Han kan bokstavligen talat inte vara överallt samtidigt så han måste vara väldigt selektiv i var han väljer att dyka upp.

Tycker du det här låter rimligt?
| 8 april 2016 20:00 |