Film

Skribent

Viktor Eriksson

7 mars 2024 | 22:00

Zack Snyder: Superhjältar har blivit folks religion

Regissören säger också att han gärna skulle vilja se Batman döda någon.
Zack Snyder berättar i samband med ett framträdande på podcasten “The Joe Rogan Experience” att anledningen till att folk har så många passionerade känslor om hans filmer, både positiva och negativa, är för att de handlar om superhjältar.
 
Enligt Zack Snyder har superhjältar och deras berättelser nu lämnat serietidningarna och bildskärmarna och istället blivit något mer.
 
– Det är ett livsstilsval för många människor. Det är inte en film, säger Zack Snyder som bland annat regisserat superhjältefilmerna "Batman V Superman: Dawn of Justice" och "Watchmen". 
 
– Om jag gjorde en romantisk komedi så hade du tyckt att, “Ok, den var kul”. Jag älskar att fans är så passionerade. Jag skulle aldrig kritisera det för jag lever samma liv. För mig är det morgon, middag och kväll. För de fansen är det inte bara en film. Så du måste på någon nivå acceptera att det är deras religion. Och att de har starka åsikter om den. Sanningen är att det är min religion också.
 
Under samtalet berättar Zack Snyder också om sin önskar att få göra en filmatisering av Frank Millers kända Batman–serietidning “The Dark Knight Returns”. Han ifrågasätter också åsikten att Batman inte ska döda folk och säger att han skulle vilja utforska en historia som skulle titta på ifall karaktären skulle kunna hantera det.
| 7 mars 2024 22:00 |