Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 april 2013 | 17:01

Zack Snyder: "Otäckt att ta sig an Superman"

"Man of Steel"-regissören tänker hylla tidernas största superhjälte med en "stor, fet film".

Är det en fågel? Är det ett flygplan? Nej, det är Superman på väg tillbaks till bioduken! Sju år efter Bryan Singers version går turen till Zack Snyder. Och det var inte utan viss tveksamhet som han tog sig an "Man of Steel", avslöjar han för oss på CinemaCon i Las Vegas.

- Min första tanke kring Superman var... rädsla! Det lät läskigt, berättar Snyder för MovieZines Jakob Åsell.

- Det otäcka för mig var att jag älskar ju Superman. Hur gör jag honom awesome och cool? Men det är dags för kungen av superhjältar att ta plats i superhjältarnas tempel, där han hör hemma. Jag hedrar honom genom att göra en stor fet film om honom.

Snyder, som tidigare gjort häftiga grejer i den här genren med filmer som "300" och "Watchmen", kallar "Man of Steel" för sin mest verklighetstrogna film hittills.

- Det är ingen fanboy-film, för han är ju Superman. Till och med min pappa känner till Superman. Det är det minst serietidnings-aktiga jag gjort. Vi ville göra den trovärdig... Vi ville ifrågasätta kostymen. Vad står S:et för? Vad betyder det? Han är från en annan planet, så varför ett S på bröstet?

I dessa tider av spännande "Star Wars"-rykten, var vi också tvungna att fråga om det ligger något i skriverierna att Zack Snyder kan ta sig an någon av de kommande filmerna:

- Tja, ni vet... Jag kan inte... Men jag älskar "Star Wars"!

Mer av intervjun med Zack Snyder publiceras längre fram. "Man of Steel" flyger in på biograferna den 26 juni.

Jakob Åsell

| 18 april 2013 17:01 |