Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

9 mars 2024 | 13:40

Zack Snyders kontroversiella åsikt: ”Batman ska kunna döda”

Zack Snyder tycker inte superhjältar ska vara immuna mot att döda.
Regissören Zack Snyder ("Rebel Moon") har minst sagt starka åsikter om superhjältefilmer. Efter att bland annat regisserat "Man of Steel" och vattendelaren "Batman v Superman: Dawn of Justice" har han ett och annat att säga om superhjältar, och att man ofta vill göra dem immuna mot att döda.
 
Han tog det kontroversiella beslutet att låta Ben Afflecks Batman döda kriminella, något som inte gick hem hos många fans då dessa anser att Batman inte ska döda. I en intervju på The Joe Rogan Experience säger han: 
 
- Folk säger alltid "Batman kan inte döda." Så att Batman inte kan döda är canon. Då tänker jag "okej, det första jag vill göra när du säger så är att jag vill se vad som händer." Då svarar folk "sätt han inte i en situation där han behöver döda någon." Då tänker jag "det är som om du skyddar din Gud på ett konstigt sätt, inte sant? Du gör din Gud irrelevant." 
 
 
I "Batman v Superman: Dawn of Justice" dödar Batman runt tio personer och fightas våldsamt mot Superman. Detta gick inte hem hos censurbyrån i USA som ville ge filmen en "R-rating" vilket betyder att individer under 17 år behöver ha vuxet sällskap för att få se filmen.
 
Snyder fortsätter: "Jag minns att censurbyrån sa "vi gillar inte idén av att Batman slåss mot Superman." Jag svarade "det har ju inget med filmens åldergräns att göra, vad vill ni att vi klipper bort?" Svaret vi fick var "vi gillar bara inte idén av att Batman slåss mot Superman." Till vilket jag svarade "jag kan inte ta bort det! Det är ju hela filmen."
 
Se hela intervjun nedan: 
 
 
Håller du med Snyder? Kommentera nedan. 
| 9 mars 2024 13:40 |