Skribent

Alexander Dunerfors

25 april 2013 | 15:01

Zach Braff kickstartar nya filmen

Framgångsrik insamling till regissörens andra långfilm efter "Garden State".

Efter att hjärnorna bakom "Veronica Mars" slog alla möjliga rekord när de försökte samla ihop pengar till en långfilm, vänder sig också filmskaparen Zach Braff till Kickstarter. Planen är att finansiera sin andra film som regissör med fansens hjälp.

- Jag vill att ni ska vara mina finansiärer och min publik, så att jag kan göra filmen för er och utan kompromisser. Jag vet att det är ett risktagande, och jag vet inte om det kommer att funka, men det finns flera anledningar till att välja Kickstarter, skriver Braff.

Braff berättar att handlingen följer en 35-årig familjefar och en kämpande skådespelare, som försöker hitta en mening i livet. Han dagdrömmer om sitt alter ego Space-Knight, och tvingas att undervisa barnen hemma när de inte längre har råd med privatskola.

Målet med kampanjen är att dra ihop 2 miljoner dollar på en månad, men redan efter ett par dagar verkar Braff nära målet. I skrivande stund har han fått ihop 1,4 miljoner till att filma "Wish I Was Here".

Hans första film, dramakomedin "Garden State", visades på många festivaler år 2004 och har hyllats av de flesta som en lovande regidebut för skådisen, dittills mest känd från komediserien "Scrubs".

| 25 april 2013 15:01 |