Film

Skribent

Oskar Möller

23 oktober 2021 | 19:00

Zac Efron och Jessica Alba gör påkostade reklamrullar för Dubai

Zac Efron och Jessica Albas marknadsföring för Dubai har satt många kollegor i skuggan. Vem bryr sig om Nespresso när du kan få biljakter i sanddynerna?
 
Den Londonbaserade reklamfirman Mother har anlitat stjärnorna för en serie av hela sex(!) filmer där Alba och Efron med en stor dos glimten i ögat marknadsför Dubai som turistnation. Varje reklamfilm är gjord som en specifik filmgenre - stjärnorna får glänsa i stil i pastischer på ett episkt drama, en romantisk film, en buddykomedi och givetvis en agentfilm. Det hisnande värdet på den gigantiska produktionen utklassar hela långfilmer och inkluderar lyxiga interiörer, vilda biljakter och stilfulla outfits.
 
Den senaste filmen i serien heter "A riveting mystery" är en sedvanligt lättsam drift med äventyrsgenren där man anar vingslagen från såväl Indiana Jones som James Bond. Här finns allt det man skulle kunna önska sig av genrén- lyxiga miljöer, stilfull klädsel, svekfulla skurkar, snygga protagonister och en komisk scen där Efrons röst går upp i falsett medan han kör bilen baklänges under en biljakt.
 
De två hollywoodstjärnorna tar regi av ingen annan än Craig Gillespie som regisserat Disneys "Cruella" och den prisbelönade "I, Tonya" i samtliga filmer. Syftet är att visa stadens landmärken och locka folk men filmerna har förvirrat vissa med att fokusera mycket mer på stjärnorna än på omgivningen.  Att Dubai har stålarna att anlita ett par svinsnygga A-listers lär ju knappast skrämma folk från platsen.
 
 En behind the scenes för en tidigare reklamfilm visar hur kul stjärnorna hade under inspelningen
 
Du kan se de tidigare filmerna i Dubaiserien "A captivating saga", "A Brand New You", "A Five Star Mission" och "A Romance to Remember" på Visit Dubais Youtubekanal.
 
Vad tycker ni om Visit Dubais reklamfilmer med Efron och Alba? Skriv era kommentarer nedan!
| 23 oktober 2021 19:00 |