Film

Skribent

Thomas Linnaeus

7 juli 2023 | 12:00

Omtalade regissören tackar för sig och lämnar yrket: “Konst är värdelöst”

Den kanadensiske regissören bakom “The Death & Life of John F. Donovan”, Xavier Dolan, har bestämt sig för att lämna filmernas värld.
Xavier Dolan, regissören bakom bland annat “Jag dödade min mamma” och The Death & Life of John F. Donovan” har bestämt sig för att sluta med filmskapandet, skriver Coming Soon.
 
Tidigare har regissören avslöjat att han är trött på yrket och inte längre känner ett behov av att berätta i filmformat. Men nu verkar det som att han är helt klar med filmer:
 
- Jag känner inte längre för att lägga två år på ett projekt som någon knappt ser. Jag lägger för mycket av min själ i detta för att bara att bli besviken. Det får mig att undra om mitt filmskapande är dåligt och jag vet att det inte är det, säger Dolan till den spanska tidningen El Pais.
 
Den kanske mest internationellt uppmärksammade filmen Dolan gjort är “The Death & Life of John F. Donovan”. Här ser vi ett drama med stora stjärnor såsom Kit Harington, Natalie Portman och Susan Sarandon. Dessvärre sågades filmen och har i skrivande stund 19 av 100Rotten Tomatoes.
 
- Jag förstår inte vad poängen är med att berätta historier när allt runt omkring oss faller samman. Konst är värdelöst och att ägna sig åt filmer är bara slöseri med tid, fortsätter Dolan.
 
Dolan debuterade som 20-åring med “Jag dödade min mamma” år 2009. Därefter har han bland annat regisserat “Hjärtslag”, “Mommy” och två musikvideor med Adele. Den senaste filmen han gjorde var “Matthias & Maxime”, ett drama om en kyss mellan två vänner - som förändrar deras relation från grunden. 
 
Kommer du sakna Xavier Dolan på registolen?
| 7 juli 2023 12:00 |