Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 juni 2019 | 11:00

X-Men kunde ha mött Fantastic Four på film

Fox hade planer på att samla alla sina superhjältar i en storfilm.
20th Century Fox hade fram tills nyligen rättigheterna till flera kända Marvel-hjältar, som X-Men, Fantastic Four och Deadpool. Och det låter som att studion hade planer på en gigantisk crossover, som tyvärr aldrig blev av. Det avslöjar manusförfattaren Zack Stentz (”X-Men: First Class”, ”Thor”) i Kevin Smiths podcast:

- Min partner och jag skrev en hemlig film medan vi jobbade åt Fox. Jag kan inte berätta handlingen, men jag kan säga att vi använde oss av alla Marvel-karaktärer som Fox hade på den tiden, år 2011. X-Men var med. Fantastic Four var med. Daredevil var med. Deadpool var med. Daredevil var fortfarande hos Fox på den tiden. Det var ett riktigt coolt jäkla manus.
 
Självaste Paul Greengrass vas tänkt att regissera, men han valde istället att filma dramat "Captain Phillips". En sexfaldigt Oscarsnominerad film, med facit i hand, men tyvärr blev det dödsstöten för Fox episka planer.
 
- Filmen blev inte av, men det var ett manus jag var verkligen stolt över, och det hade blivit riktigt bra, säger Stentz.
 
 
Sedan Disney köpte Fox tidigare i år har alla dessa hjältar hamnat hos Marvel Studios, vilket förstås öppnar upp för helt nya möjligheter. Sommarens ”X-Men: Dark Phoenix” från Fox blir förmodligen den sista X-Men-filmen med de här skådespelarna, så framtiden får utvisa hur och när det är dags för en reboot.

Vi kan säkert vänta oss mer ”Fantastic Four” på bio, och även ”Daredevil” har fått nya fans tack vare den nu nedlagda Netflix-serien. MCU kommer bli rejält mycket större framöver, och kanske kan Disney avslöja några av sina framtida planer under Comic Con i San Diego i juli?
| 1 juni 2019 11:00 |