Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 juni 2017 | 21:30

"X-Men: Dark Phoenix" har gjort klart med en regissör

Och stora delar av "X-Men: Apocalypse"-gänget återvänder.
Från att ha varit med och skrivit manuset till tågkraschen som var "X-Men: The Last Stand" till att nu få debutera som regissör med "X-Men: Dark Phoenix". Simon Kinberg har skrivit på för att regissera nästa huvuddel i "X-Men"-serien som ska börja spelas in under sommaren. Detta rapporterar Deadline idag. Det blir alltså Kinbergs första film som regissör, och han kommer att utgå från ett manus han skrivit själv.
 
Ett stort gäng från "X-Men: Apocalypse" kommer att återvända till sina roller, trots att flera av deras kontrakt nu gått ut: Jennifer Lawrence som Mystique, Michael Fassbender som Magneto, James McAvoy som Professor X, Nicholas Hoult som Beast, Alexandra Shipp som Storm, Sophie Turner som Jean Grey, Tye Sheridan som Cyclops, och Kodi Smit-McPhee som Nightcrawler. Värt att notera är att allas favorit, Evan Peters (som spelar Quicksilver), inte står med på listan.
 
The Hollywood Reporter rapporterar även att Jessica Chastain förhandlar om att spela huvudskurken i filmen, som beskrivs som en kejsarinna över ett utomjordiskt rike kallat Shi'ar. Lilandra, som karaktären heter, vill fånga och avrätta Dark Phoenix, vilket leder till krig mot X-Men.
 
"X-Men: Dark Phoenix" får premiär den 2:a november år 2018.
 
Tycker du att Simon Kinberg är rätt val som regissör för "X-Men: Dark Phoenix"? Kommentera gärna nedan!
| 14 juni 2017 21:30 |