Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

22 maj 2015 | 16:00

"World War Z" får uppföljare 2017

Brad Pitt ska bli jagad igen.
Max Brooks bok "World War Z" är i all sin enkelhet faktiskt rätt briljant. Den består av en lång räcka intervjuer med fiktiva människor om hur de upplevde zombieapokalypsen och tiden som följde därpå. Det häftiga är att många av historierna i boken berör sådant som annars aldrig lyfts upp i genren. Praktiska problem i zombiehanteringen, hur världspolitiken förändras, vad som händer med zombies som sköljs överbord på ett skepp (hint: de lever vidare på havet som guppande hjärn-ätare). En hel massa originalitet helt enkelt.

I filmen "World War Z" var det mesta av det här som bortblåst till förmån för en ganska enkelt berättat historia om en pappa som försöker skydda sin familj. Endast ögonblicksvis gick att skönja detaljer från boken. Med det sagt tycker jag inte nödvändigtvis att filmen var dålig, inte alls faktiskt, men den var något väldigt annorlunda gentemot boken.

Nu är ett premiärdatum satt för uppföljaren till filmen som borgade för den hittills mest inkomstbringande öppningshelgen i Brad Pitts karriär. Den 9:e juni år 2017 får "World War Z 2" världspremiär, och Pitt kommer återigen att spela huvudrollen. För regin står Juan Antonia Bayona och manus skrivs av Steven Knight. Bayona har tidigare gjort bland annat "Barnhemmet" och "The Impossible".

Vad tyckte du om första filmen?
| 22 maj 2015 16:00 |