Spel

Skribent

Vanja Tomin

20 april 2022 | 15:00

Ny expansion bekräftad för World of Warcraft: "Dragonflight"

"World of Warcraft: Dragonflight" är nästa stora expansion för Blizzards kända och massiva multiplayer onlinespel som bjuder på en helt ny spelklass och tillräckligt med drakar för alla.
Äntligen är dagen här vi alla väntat på; Blizzards tillkännagivande av den nya expansionen för World of Warcraft. Många rykten och läckta bilder har redan hunnit florera runt på nätet, bland annat att temat för expansionen kommer vara kring drakar och ett nytt spelsystem för "talangträder". Och nu har vi fått bekräftat att den nya expansionen utan tvivel kretsar kring drakar och större förändringar för spelsystemet är på gång.
 
Dragonflight fortsätter en historia som började för 10 000 år sedan på Dragon Isles, som är uppdelad i fem zoner och fyra leveling-zones, plus en speciell startzon som är unik för den nya drak-rasen "Dracthyrs". Dracthyrs är begränsade till den nya spelklassen "Evoker", som sägs kombinera traditionell magi med drakars unika förmågor. Dracthyrs börjar på nivå 58 och tar en något annorlunda väg genom Dragon Isles och i spelhistorien. Evoker beskrivs som en hybridklass som gör skada på avstånd men kan även heala. 
 
 Se trailer för den nya expansionen här:
 
 

Möjlighet att flyga från start

 
En stor frustration bland spelare i World of Warcraft har ofta varit att vi inte kan flyga direkt från början av en expansion. Vi tragglar fram flera månader på diverse riddjur som är begränsade till att springa på marken innan vi äntligen kan låsa upp möjligheten att flyga. Men i "Dragonflight" blir det annorlunda! Dragonflight kommer att introducera ett nytt ridsystem som heter Dragonriding, som låter spelare bygga upp och anpassa egna drakar och förbättra drakarnas flygförmåga och flygstil. Tillgången på de speciella drakarna och möjlighet att flyga kommer finnas direkt från start.
 
 
 

Större förändringar 

 
Blizzard ska också se över grundläggande funktioner och innehåll i användargränssnittet. Idag använder många-spelare tilläggsprogram för att anpassa användargränssnittet optimalt, Blizzard säger att det har förberett en fullständig "förnyelse" för att förbättra standardanvändarupplevelsen utan att begränsa potentialen för anpassade tillägg. "Vi vill låta spelare välja vad de ska visa och vad de ska dölja så att de kan kontrollera det själva", säger game director Ion Hazzikostas.
 
Yrken i World of Warcraft, så kallade "professions" ska också göras om. Till att börja med får "professions" ett arbetsordersystem för att hjälpa hantverkare att hitta och organisera provisioner, och slutmålet med "professions" i Dragonflight sägs erbjuda "mer djup än någonsin tidigare." Alla spelklasser får samtidigt ett nytt talangsystem som följer ett mer klassiskt färdighetsträd med två grenar.
 
Large a63aeb0daddba257ac8098e17aec0c49 1059303
 
Den generella reaktionen från spelarna i diverse forum var inte så positiv. Spelare hade förväntat sig mer information och större förändringar, ett stort problem World of Warcraft har idag är att spelet mest går ut på återkommande uppdrag som görs på samma sätt och varje dag, så kallad "grinding". Spelet har även hållits tillbaka med passiv tidsstyrning som hindrar spelare från att avancera i spelet före alla andra. 
 
Det finns idag inget bekräftat datum för när Dragonflight ska släppas men ryktesspridningarna säger att expansionen planeras komma november 2022. Med Blizzard i åtanke och hur de tidigare tidsmässigt släppt expansioner är början av år 2023 också en trolig gissning. 
 
När tror du Dragonflight kommer släppas?
| 20 april 2022 15:00 |