Film

Skribent

MovieZine

27 april 2021 | 13:00

”Wolfwalkers”-regissör gör ny animerad film

Tomm Moore och manusförfattaren bakom ”Råttatouille” står bakom ”The Inventor”.
Det blev ingen Oscar för irländska skogssagan ”Wolfwalkers”, men filmen lyckades ändå väcka en del buzz i skuggan av Pixars ”Själen”.

Nu vet vi vad regissören Tomm Moore ska hitta på härnäst: den animerade ”The Inventor” som ska berätta om Leonardo da Vincis liv och hans kreativa uppfinningar. 2D-animation blandas med dockor, och Moore regisserar 2D-scenerna medan Jim Capobianco (manusförfattaren bakom ”Råttaouille”) tar hand om regin i övrigt.

Capobianco säger till Deadline:

- Tomm och jag har sett fram emot att arbeta ihop ända sedan hans ”The Secret of Kells” och min kortfilm ”Leonardo” visades på filmfestivaler samtidigt. Det är bara passande att vi samarbetar på en film som kombinerar dockanimation med handtecknat, och här krävs en exceptionell begåvning som Tomm. Vår stora vision är en animerad film som ser ut som om Leonardo da Vinci själv hade gjort den.

Rollistan har redan lockat stora namn som Stephen Fry, Daisy Ridley, Marion Cotillard och Matt Berry. Filmen kostar 10 miljoner dollar att producera och siktar på premiär våren 2023.
| 27 april 2021 13:00 |