Film

Skribent

Thomas Linnaeus

13 maj 2023 | 00:01

Willem Dafoe är nästa skådis att hoppa på efterlängtade “Beetlejuice 2”

Nu är det klart att “The Lighthouse”-skådisen Willem Dafoe kommer medverka i Tim Burtons uppföljare till “Beetlejuice” tillsammans med Michael Keaton och Winona Ryder.
Häromdagen blev det klart att Tim Burtons “Beetlejuice 2” kommer på bio under 2024. Både Michael Keaton och Winona Ryder återvänder från den första filmen och “Wednesday”-skådisen Jenna Ortega har även hoppat på den efterlängtade uppföljaren.
 
Nu skriver Deadline att även Willem Dafoe är klar för nya “Beetlejuice”. Vem han kommer spela är i nuläget okänt. Men Dafoe är ju kapabel att spela vilken roll som helst, så det skulle vara kul om han fick chansen att spela demon tillsammans med Michael Keaton.
 
I första “Beetlejuice” dör paret Barbara och Adam Maitland (Geena Davis och Alec Baldwin) i en bilolycka utan att veta om det. De blir spöken och kort därefter säljs deras hus. Lydia Deetz (Winona Ryder) med familj flyttar in - vilket paret givetvis inte gillar.
 
Lösningen blir att anlita demonen Betelgeuse (som uttalas just Beetlejuice) för att skrämma iväg den nya familjen - så att de kan leva lyckligt som döda i sitt hem. Betelgeuse är dock svårare att handskas med än vad man kan tro…
 
Första “Beetlejuice” är minst sagt en kultklassiker och det ska bli spännande att se vad Tim Burton och Michael Keaton kan koka ihop denna gång. I övriga roller syns Justin Theroux och Catherine O’Hara som återvänder från originalet. Monica Bellucci ryktas även vara med på något hörn. Produktionen är i full gång och premiär blir nästa år.
| 13 maj 2023 00:01 |