Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 mars 2022 | 08:25

Will Smith och Jessica Chastain vann på Critics Choice Awards

Deras prestationer i "King Richard" och "The Eyes of Tammy Faye" kan snart även belönas med Oscars.
Vilken kalashelg det blev för skådespelarna Will Smith och Jessica Chastain. De vann pris både på den brittiska BAFTA-galan och timmar senare på Critics Choice Awards. 
 
Will Smith är tack vare sin roll i verklighetsbaserade tennisdramat "King Richard" storfavoriten till att även vinna Oscar i slutet av mars. Chastain, aktuell som fräsig tv-predikant i "The Eyes of Tammy Faye", har överraskat med flera vinster under galasäsingen och klättrar nu även upp som en stark Oscarsfavorit.
 
 
I övrigt verkar Critics Choice Awards ha skrivit av läxan från BAFTA ord för ord. De delade ut priser för Bästa birollsskådespelare till Ariana DeBose ("West Side Story") och Troy Kotsur ("CODA"). Bästa regi gick till Jane Campion och Bästa film - "The Power of the Dog". 
 
De senaste veckornas prisgalor har alla slutat med mer eller mindre lika resultat. Det kan vara ett tecken på vilka som får de åtråvärda Oscarsstatyetterna den 28 mars. 
 
På tv-sidan gick en rad Critics Choice Awards-statyetter till tv-serierna "Succession" och "Ted Lasso". Hollywood Reporter har hela vinnarlistan.
| 14 mars 2022 08:25 |